Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Nicolae Matei,“ANFP incalca flagrant autonomia autoritatilor locale”

ro

18 Mar, 2011 12:21 859 Marime text

Rezolutia privind desfiintarea ANFP, propusa de primarul din Navodari a fost votata in unanimitate de toti primarii prezenti la sedinta AGAOR

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, participa in perioada 16-18 martie a.c. la sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Oraselor din Romania (AGAOR), intalnire ce are loc la Bucuresti. Ieri, in cea de-a doua zi a intalnirii AGAOR, edilul orasului Navodari a avut mai multe interventii, explicand tuturor celor prezenti problemele cu care se confrunta orasele, in general, probleme de la care administratia sa nu face exceptie. Primul exemplu adus in discutie de Matei a facut referire la construirea, la Navodari, a celui de-al doilea corp al scolii „Tudor Arghezi". Initiativa nu este noua, insa nu s-au primit aprobarile necesare acestor lucrari din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii. In cadrul sedintei, edilul i-a cerut reprezentantului MEC sa includa pe agenda prioritatilor ministeriale si proiectului administratiei Navodari.

La fel, profitand de prezenta secretarului de stat din cadrul Ministerului Muncii, Valentin Mocanu, primarul Navodariului a ridicat si problema subfinantarii primariilor, in ceea ce priveste salariile insotitorilor persoanelor cu handicap, a indemnizatiilor persoanelor cu handicap si a persoanelor beneficiare, conform prevederilor Legii 416/2001, a venitului minim garantat. „Exista anumite aberatii legislative care nu dau nici macar posibilitatea ca primariile sa plateasca venitul minim garantat din fondurile proprii, daca acestea exista", a precizat primarul Matei.

OUG 63/2010 = costuri dublate la TVA si mai putini functionari

Mergand pe sirul problemelor administrative, edilul a adus in discutie mutl discutata OUG nr. 63/2010 si aplicarea acesteia. In acest sens, primarul Matei i-a adresat reprezentantului Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Cristian Roman, mai multe intrebari si a propus desfiintarea ANFP. „Ordonanta de Urgenta 63/2010 limiteaza numarul angajatilor Primariei si nu se face distinctie intre functionarii publici si personalul contractual din cadrul adminstratiilor publice locale, obligand primariile sa externalizeze servicii, facand sa dubleze costurile prin plata TVA-ului si a spetelor bancare. Aceasta Agentie (ANFP - n.r.) nu face altceva decat sa ingreuneze sau chiar sa blocheze functionarea in bune conditii a primariilor, incalcand flagrant autonomia autoritatilor publice locale si ale primarilor, in ceea ce priveste politica de personal", a continuat primarul.

Rezolutia a fost votata in unanimitate de toti primarii prezenti la Adunare. Navodari este cel mai mare oras din cadrul Asociatiei Oraselor Mici si Mijlocii din Romania, cu o populatie de 40.000 de locuitori.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii