Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Controlul Oil Terminal – mult zgomot pentru nimic

ro

21 Mar, 2011 12:07 1305 Marime text

Verificarile au fost incheiate in jurul orei 1.00, sambata dimineata

Anchetatorii au gasit, in minus, 11 tone de titei si 176 litri de motorina

Nu au fost descoperite documente de transport sau contabile falsificate sau transporturi de produse petroliere neplatite

Desi fusese programat a dura aproximativ 72 de ore, controlul desfasurat la S.C. Oil Terminal S.A. s-a incheiat in noaptea de vineri spre sambata. Reprezentantii Oil Terminal au precizat ca verificarile au fost incheiate in jurul orei 1.00, sambata dimineata. Pana-n prezent, conducerea societatii nu a primit un raport al verificarilor efectuate, nota oficiala urmand a fi transmisa ulterior. Actiunea a fost coordonata de Ministerul Administratiei si Internelor si s-a desfasurat prin structurile specializate ale Politiei Romane si Jandameriei Romane, in cooperare cu Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor si cu sprijinul Biroului Roman de Metrologie Legala. Joi dimineata, echipe comune formate din comisari ai Garzii Financiare, politisti, vamesi si jandarmi au descins simultan la sediul S.C. Oil Terminal S.A., de pe strada Caraiman din Constanta, dar si in cele trei depozite ale societatii. Surse din interior au precizat ca, in urma verificarilor efectuate, nu au fost descoperite documente de transport sau contabile falsificate sau transporturi de produse petroliere neplatite. In schimb, au fost constatate unele nereguli, dar nu de natura penala. Mai exact, anchetatorii au gasit, in minus, 11 tone de titei si 176 litri de motorina. „Avand in vedere ca societatea noastra lucreaza cu peste sase milioane de tone de produse pe an, cantitatea descoperita in minus este cam cat o pipeta. Nu sunt lipsuri, ci inadvertente tehnologice", a declarat Silviu Wagner, directorul general al Oil Terminal.

Potrivit reprezentantilor MAI, scopul actiunii comune a constat in verificarea documentelor privind autorizarea si functionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizarii sistemelor de depozitare, transfer si masurare. „Totodata, a fost verificata legalitatea privind provenienta produselor energetice detinute si eliberarea acestora din antrepozite", au mai precizat reprezentantii MAI. Directorul general al SC Oil Terminal, Silviu Wagner, a declarat joi ca echipele de control urmau sa faca un inventar al tuturor stocurilor existente in societate, dar sa urmareasca si miscarea marfurilor, cu precadere a celor accizabile, de la 1 ianuarie pana in prezent. Actiunea demarata joi se inscrie in contextul activitatilor interinstitutionale privind prevenirea si combaterea prejudicierii bugetului consolidat al statului prin evaziune fiscala si subminarea economiei nationale prin introducerea si distributia ilegala de marfuri in zona porturilor de la Marea Neagra. Totodata, s-a urmarit prevenirea si combaterea neachitarii taxelor si impozitelor aferente operatiunilor comerciale derulate in aceste zone si constituirea unor grupuri infractionale specializate in savarsirea de infractiuni din sfera crimei organizate.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii