Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie “O firmă de 2,35 lei, care vrea şi rest”

ro

28 Mar, 2011 12:19 629 Marime text

Comisia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor a decis că expertiza pentru strada Traian va fi efectuată de Universitatea Politehnică Timişoara (UPT). Rezultatul licitaţiei organizată de administraţia locală pentru efectuarea unei expertize pentru strada Traian a fost contestat de SC „Micosti Proiect" SRL din Botoşani. „Comisia a răspuns încă de pe 17 martie, dar s-a mai aşteptat încă zece zile pentru ca nu cumva să se depună, la instanţă, o acţiune prin care să se atace hotărârea forului naţional. „SC „Micosti Proiect" SRL a venit cu o ofertă de 2 lei şi 35 de bani şi făcea treabă de 1,40 ca să-i mai rămână şi ceva de întors acasă. Experienţa în domeniu s-a rezumat la expertize la două clădiri P + 4 la Galaţi", a declarat Ion Marica, şeful Direcţiei Tehnic - Achiziţii din Primăria Constanţa. Din cauza unei firme de „apartament" s-a pierdut timp preţios în ce priveşte rezolvarea unei probleme de importanţă majoră pentru Constanţa.

Numărătoarea inversă

Specialiştii de la UPT au la dispoziţie două luni pentru a finaliza lucrarea ce trebuie să răspundă la o mulţime de întrebări, mai ales că, în ultimul an, au existat momente când aşa zişi „specialişti" au semănat panica printre locatarii din zonă. „Expertiza se va efectua între blocurile A1 şi A8, iar pe transversal între bulevardele Ferdinand şi 1 Mai. După determinarea cauzelor, să ne spună ce măsuri trebuie luate pentru stabilizarea construcţiilor din aval de strada Traian", a susţinut Ion Marica. Contractul mai are de primit avizul de la Direcţia Financiară a Primăriei, iar după ce şi această problemă va fi rezolvată, specialiştii au la dispoziţie două luni pentru a efectua lucrarea. Banii au fost alocaţi acestui scop deci, practic, s-au întrunit toate condiţiile - tehnice, financiare şi de legalitate - pentru începerea lucrării.

Criza, bat-o vina...

Dacă criza nu ne-ar fi lovit cu leuca-n cap pe toţi, de la cei mai puternici până la cei amărâţi, pe strada Traian s-ar fi finalizat până acum un mall la cele mai înalte standarde. Proiectul ar fi inclus şi amenajarea a mii de locuri de parcare, unele chiar sub nivelul străzii Traian, iar deasupra ar fi trebuit ridicate cinci nivele. Clădirile principale ale „Trident Plaza", numele complexului, ar fi găzduit birouri şi un hotel. Pentru că investitorul nu a mai avut bani să continue proiectul s-a ajuns în această situaţie. Pe parcursul unui an, reprezentanţii conducerii administraţiei locale au încercat să convingă investitorul să reia lucrările, pentru a stabiliza terenul. Ion Marica este de părere că, în sfârşit, va exista o expertiză obiectivă care să ofere şi soluţii la problemele din zonă. „Vom şti cum stăm şi ce avem de făcut. Mai este un aspect ce nu trebuie neglijat. Oamenii din zonă vor avea dovada faptului că nu este cazul să intre în panică", a declarat Marica. În iunie, administraţia locală va avea la dispoziţie soluţiile pentru consolidarea malului, mai ales că strada Traian contribuie la diminuarea aglomeraţiei pe Bulevardul Ferdianand, este una dintre arterele ce face legătura între sudul litoralului şi staţiunea Mamaia.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii