Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Primarii constănţeni dau din nou cu subsemnatul la DNA

ro

08 Oct, 2010 11:56 875 Marime text
După cazul Geotop, DNA verifică din nou primarii constănţeni // De data aceasta, este vorba despre primarii a trei localităţi din Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia: Mircea Vodă, Siliştea şi Cuza Vodă

 

Edilul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a declarat pentru ziarul „Cuget Liber" că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a convocat recent la audieri pe câţiva primari din Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia (ADZM) privind derularea unui proiect transfrontalier în parteneriat cu Bulgaria din perioada 2008-2009.

Din Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia (ADZM) fac parte Medgidia, Castelu, Cuza Vodă, Tortoman, Siliştea, Mircea Vodă şi Peştera.

Marian Iordache a precizat că există o sesizare înregistrată la DNA în legătură cu plăţile efectuate pentru deplasările între par-tenerii proiectului transfrontalier. „DNA bănuieşte că plăţile au fost făcute atât de către primării, cât şi de către ADZM, deci ar fi existat o decontare dublă. Ceea ce nu este adevărat. Este o făcătură. Şi DNA îşi va da seama de acest lucru. Există documente în acest sens", a completat primarul.

„Cineva i-ar fi bănuit că ar fi decontat atât de la primărie, cât şi de la Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia şi a vrut să facă o plângere. Cineva a încercat să îi şicaneze pe primari", a remarcat el.

Potrivit lui Marian Iordache, cei convocaţi de DNA sunt primarul comunei Mircea Vodă, Dumitru Dedu, primarul comunei Siliştea, Mihai Soare, şi primarul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru.

„Nu am idee pentru ce ne-au convocat", a spus scurt Dumitru Dedu care aştepta să fie audiat ieri seară de procurorii DNA.

Mult mai liniştit a fost Mihai Soare, primarul comunei Siliştea. „Am primit o adresă şi am înţeles că este vorba despre nişte neclarităţi privind derularea unui proiect transfrontalier. Este o simplă informare. Se verifică să nu fie cumva cheltuieli duble: dacă au făcut plăţi atât primăriile, cât şi Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia", a fost de părere el.

Nici primarul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru, nu a fost foarte deschis să vorbească despre acest subiect. „Nu vă pot da foarte multe detalii. Ieri am aflat şi eu că sunt nominalizat. Probabil îi vor chema pe toţi colegii din asociaţie. Am doar o bănuială. Este vorba despre nişte proiecte derulate cu bani europeni prin această asociaţie. Sunt suspiciuni privind felul în care s-au cheltuit aceşti bani", a explicat el. Eugen Dumitru a mai afirmat că, astăzi, la ora 14.00, va intra în audieri la DNA împreună cu un contabil al Primăriei Cuza Vodă.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii