Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sediul primariei din Valu lui Traian a fost deschis populatiei

ro

10 Dec, 2004 00:00 688 Marime text

Sfarsit de an plin de surprize

Dupa ce in vara a fost realizata igienizarea comunei, acum se planteaza trandafiri * Din primavara, aproximativ 14 kilometri de drum vor fi pietruiti cu fonduri Sapard * Valoarea lucrarii se ridica la un miliard de euro * Pana atunci, drumurile care nu au fost prinse in program au fost asfaltate cu finantare proprie

Comuna Valu lui Traian este una dintre cele mai importante localitati ale judetului, iar in ultimele luni aici au avut loc schimbari majore. Imediat dupa preluarea conducerii, primarul Florin Mitroi a demarat actiunea de igienizare a localitatii. In timpul verii, in comuna au fost stranse gunoaiele si s-a trecut la decolmatarea canalului de scurgere, care in mai multe randuri a fost inundat datorita deseurilor. Acum, intrucat este perioada optima, in comuna se planteaza trandafiri. "Cu ani in urma comuna noastra era cunoscuta ca fiind comuna trandafirilor, insa in ultimii ani acestia aproape ca au disparut. De aceea, dorim sa redam localitatii noastre frumusetea de altadata", a precizat primarul Florin Mitroi. Un punct slab al localitatii erau drumurile. Primarul localitatii a facut insa eforturi si a reusit sa realizeze un proiect eligibil pentru programul Sapard. Astfel, din primavara, aproximativ 14 kilometri de drumuri din interiorul comunei vor fi pietruiti. Valoarea lucrarii se ridica la un miliard de euro. Pana atunci, noul primar al localitatii a trecut la asfaltarea drumurilor, cu finantare proprie. Au fost amenajate strazile care nu au fost prinse in proiectul Sapard, drumuri care masoara aproximativ sase kilometri. In acelasi timp continua lucrarile la noua biserica din comuna. Dupa ce o perioada lunga de timp nu au fost alocate fonduri pentru acest obiectiv, primarul Mitroi este decis sa aloce fondurile necesare finalizarii acestuia. Mai mult decat atat, biserica veche a fost dotata cu centrala termica. Acum se lucreaza la montarea ei, iar pana de sarbatori aceasta va functiona.

Mos Craciun va veni la aproximativ 1400 de copii

Pentru a intampina cum se cuvine apropiatele sarbatori de iarna, in comuna au demarat lucrarile de pavoazare. Au fost montate ghirlande si tuburi luminoase, astfel incat atmosfera de sarbatoare sa domine intreaga asezare. Inainte de vacanta, aproximativ 1400 de copii, de la gradinita si pana in clasa a opta, vor primi cadouri. Administratia publica locala a alocat deja fondurile necesare si in aceste zile se pregatesc pachetele. In alta ordine de idei, conducerea comunei se gandeste si la familiile nevoiase. Pentru persoanele cu salarii sau pensii mici, in preajma Craciunului vor fi oferite pachete cu alimente de baza. Pentru ca sarbatorile sa fie cat mai frumoase pentru intreaga populatie a comunei, au fost facute eforturi pentru ca ajutorul social sa fie platit la zi si, mai mult decat atat, oamenii au primit banii si pe doua luni restante de pe timpul vechii conduceri. O mare dorinta a primarului Florin Mitroi este sa poata crea cat mai multe locuri de munca, in acest sens au fost facute demersuri si, incepand cu luna ianuarie, aproximativ 100 de persoane vor fi angajate prin contract cu AJOFM.

Primaria - o cladire reprezentativa a localitatii

Cine nu a mai trecut prin Valu lui Traian in ultimul timp, are toate sansele sa nu mai recunoasca sediul primariei. Dupa ce ani de zile cladirea fusese lasata in paragina, acum unitatea reprezentativa a comunei este de nerecunoscut. In primul rand, a fost refacut acoperisul, iar birourile existente au fost renovate. A fost pusa gresie, a fost instalata centrala termica. Birourile au fost prevazute cu jaluzele verticale, iar toata cladirea are ferestre si usi termopan. Pentru ca spatiile existente erau insuficiente, a fost luata decizia ca sediul sa fie extins. "Investitia era necesara pentru ca primaria reprezinta o institutie reprezentativa, iar oamenii trebuie sa gaseasca aici o atmosfera placuta. Mi-am dorit sa avem un sediu de care sa fim mandri, iar acum visul nostru s-a implinit. Beneficiind de aceste conditii, personalul institutiei va putea solutiona mult mai repede solicitarile localnicilor care vin la noi", a conchis primarul Florin Mitroi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii