Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spaţiu nou de expoziţie la fostul Bingo Se deschide ediţia jubiliară a Tinimtex

ro

10 May, 2011 02:00 2443 Marime text

Tinimtex.jpgEdiţia din această lună a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte Tinimtex, ajunsă deja la numărul 50, este una deosebită pentru organizatori, pentru că pe lângă spaţiile în care comercianţii s-au obişnuit să expună, acum au unul nou, aproape cât cel de la Pavilion, Centrul de Afaceri EuroLitoral, fostul Bingo Europa.

Un număr de 280 de firme din toată ţara îşi vor expune marfa în aceste zile, începând de miercuri şi până sâmbătă, pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi. „În această lună, este o ediţie care nu poate fi comparată cu niciuna dintre cele care au fost până acum, doar cu cea care va avea loc în luna septembrie, probabil. Şi la această ediţie ne-am păstrat trendul de a avea peste 70% din expozanţi producători, iar dintre comercianţii care expun încercăm să facem o filtrare foarte serioasă", a declarat, mai în glumă, mai în serios, Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. La această ediţie, cei mai mulţi expozanţi au venit din Bucureşti (25%), fiind urmaţi de Iaşi şi Constanţa, cu câte 15%, ponderea expozanţilor producători din Arad va fi de 10%, după care urmează Braşov, Neamţ şi Suceava cu câte 5% fiecare. Pe lângă aceşti expozanţi, vor mai fi prezenţi producători de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Hunedoara, Harghita, Sibiu, Covasna, Argeş, Prahova şi Brăila, ponderea acestora însumând 20%. Pe lângă aceste firme, ca urmare a unui parteneriat româno-bulgar, zece firme din Bulgaria vor veni să expună la acest târg, fără a fi nevoite să achite vreo contravaloare a taxei de expunere. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu alte zece firme româneşti, care, tot parte a acestui proiect, vor expune la rândul lor în Bulgaria, la o ediţie similară cu cea a Tinimtexului din Mamaia. Standurile comercianţilor bulgari vor putea fi vizitate la noul centru deschis, EuroLitoral.

S-a mărit programul de vizitare a târgului

Dacă până acum constănţenii care veneau ediţie de ediţie la aceste târguri erau obişnuiţi ca mărfurile să fie expuse în Mamaia, la Pavilionul Expoziţional şi la hotelurile Doina şi Victoria, acum pe listă a apărut un nou spaţiu, în incinta fostului Bingo Europa, renovat şi reamenajat pentru a putea găzdui astfel de evenimente şi nu numai. „Spaţiul este unul foarte generos ca suprafaţă, dar şi în ceea ce priveşte modul de instalare a standurilor. Este un dreptunghi perfect", a spus preşedintele CCINA, Mihai Daraban. În acest spaţiu vor fi standuri cu confecţii textile pentru adulţi şi confecţii din piele şi din blană.

Organizatorii au ţinut cont de solicitările vizitatorilor şi, la această ediţie, au mărit cu o oră programul de vizitare, până la ora 20.00, cu începere de la ora 10.00, de miercuri până sâmbătă inclusiv. Duminică va fi program scurt, de la 10.00 la 16.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii