Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Eforie spera ca banda reversibila sa fie gata la 1 Mai

ro

03 Mar, 2010 01:28 6529 Marime text
cap_5.jpgPrimarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a declarat ieri, că banda reversibilă din Eforie Nord ar trebui să fie gata până la 1 mai.

Reprezentantul administraţiei locale din Eforie şi-a exprimat astfel speranţa, ca cea de-a doua bandă pe sens să fie finalizată până la deschiderea oficială a noului sezon estival. Banda reversibilă înfiinţată pe varianta de la Eforie Nord este o primă soluţie găsită de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru descongestionarea traficului aglomerat de pe DN 39 Constanţa - Mangalia, pe perioada sezonului estival. Astfel, această a treia bandă va putea fi folosită fie ca o a doua bandă pe sensul de mers spre Mangalia, când turiştii vin pe litoral, fie pentru sensul de întoarcere, când aceştia pleacă acasă. De altfel, directorul DRDP; Ibram Aidîn, ne-a declarat anterior că această a treia bandă ar putea fi utilizată doar în perioadele de vârf, pentru a nu crea dispute între participanţii la trafic. Lucrarea de fluidizare a traficului în Eforie Nord include şi realizarea unui sens giratoriu în zona gării.

banda_reversibila_eforie_nord_06.jpgValoarea estimată a contractului de lucrări a fost de 18.017.647 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 9.302.223,56 lei fără TVA, adică de aproximativ 110 miliarde lei vechi.

Primarul Ovidiu Brăiloiu a precizat ieri, că ar fi nevoie de un sens giratoriu şi la Eforie Sud, în zona taberei internaţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii