Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria da trei miliarde pentru „xeroxare" firmei lui Jitaru

ro

04 Mar, 2010 03:56 1268 Marime text
herarconi.jpgMunicipalitatea a atribuit contractul privind „Serviciul de imprimare/multiplicare documente şi control acces la sediul Primăriei municipiului Constanţa", câştigător fiind un obişnuit al „casei".

Concret, de fotocopierea documentelor primăriei, căci despre asta este vorba, se va ocupa SC Herarconi SRL. Societatea a fost singurul ofertant în cadrul procedurii de achiziţie ce s-a încheiat pe data de 15 ianuarie, când a şi fost semnat contractul. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 2 martie, valoarea estimată a contractului a fost de 340.308 lei fără TVA, iar preţul de atribuire de 333.234. Serviciile la care s-a angajat firma câştigătoare vor fi prestate timp de trei ani, conform acordului-cadru încheiat cu municipalitatea. Conform documentaţiei de atribuire, societatea care participa la o astfel de licitaţie trebuia să dispună de un operator pentru imprimantă şi fax, doi pentru copiator şi alţi doi pentru calculatorul de control acces, situat la intrarea în primărie, cu menţiunea ca persoanele care urmau să asigure aceste servicii să aibă cel puţin studii medii.

Precizăm că SC Herarconi SRL este firma care are grijă, la propriu, de primărie. Mai exact, această societate este cea care asigură, pe bani frumoşi, curăţenia primăriei şi a cluburilor pentru pensionari, dar şi cea care schimbă becurile, mută mobila, schimbă robinetele etc.

Herarconi fotocopiază de cinci-şase ani

Printre cele mai importante contracte, pe bani publici, ale Herarconi, se numără acordul cadru pe patru ani privind întreţinerea şi curăţenia sediilor Consiliului Judeţean Constanţa, în valoare de 1.536.263 lei fără TVA (aproximativ 18 miliarde de lei vechi, cu TVA) şi acordul-cadru pe trei ani privind curăţenia şi întreţinerea sediilor primăriei şi cluburilor pentru persoane vârstnice şi nevoiaşe, în valoare de 2.065.909,82 fără TVA (24 miliarde lei vechi, TVA inclus).

Precizăm că SC Herarconi este deţinută de către Ion Jitaru, pesedist cu state vechi şi apropiat al primarului Mazăre, dar şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu.

Contactat telefonic, Ion Jitaru ne-a declarat că tot firma sa este cea care, de cinci-şase ani asigură serviciul de fotocopiere şi de acces în Primăria Constanţa. Ciudat este faptul că nimeni în afară de firma lui Ion Jitaru nu s-a mai înscris la această licitaţie. Să fie oare Herarconi singura firmă cu cinci operatori disponibili pentru fax, xerox şi control acces?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii