Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:25 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Herarconi SRL se va ocupa de întreținerea instalațiilor interioare la parcarea supraetajată, situată în stațiunea Mamaia

ro

18 Apr, 2017 00:00 1635 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Municipiul Constanța a publicat pe SEAP numele agentului economic care și-a adjudecat contractul „ Întreținere instalații interioare la parcarea supraetajată situată în statiunea Mamaia, zona Albatros". Acesta este Herarconi SRL. Valoarea contractului atribuit, prin negociere directă, este de 59.389,82 lei.
 
Valoarea este calculată pentru perioada aprilie-octombrie 2017, pentru prestarea serviciului de "Întreținere instalații interioare la parcarea supraetajată situată în statiunea Mamaia, zona Albatros".  Serviciul consta în administrare imobil, întreținerea instalațiilor interioare ale imobilului, electrice și sanitare.
 
Prestarea serviciului se referă la îndeplinirea urmatoarele atribuții:
- Administratorul planifică, organizează și coordonează activitățile de întreținere din cadrul obiectivului.
- Instalatorul pentru instalatii electrice executa lucrările de reparații și întretinere a instalațiilor electrice de joasă tensiune în parcarea supraetajată situată în stațiunea Mamaia, zona Albatros.
- Instalatorul pentru instalații sanitare remediază defecțiunile apărute la instalațiile montate și existente sanitare de apă și prestează serviciul de reparatie și întreținere a instalațiilor de canalizare la obiectivul parcarea supraetajată situată în stațiunea Mamaia, zona Albatros.
 
Serviciul se va efectua la nivel calitativ și tehnic corespunzator cu respectarea legislației în vigoare cu privire la obiectul achiziției.

Despre Herarconi SRL 

Herarconi SRL, cu sediul în Constanţa, a fost înfiinţată în anul 1998 şi o are drept asociat unic pe Carmen Jitaru, care îndeplineşte şi funcţia de administrator. Capitalul social al firmei este de 100.200 de lei. Pentru anul fiscal 2015, Herarconi SRL a raportat o cifră de afaceri de 4.167.181 de lei, profit net de 318.493 de lei şi 188 de salariaţi.
 
În paginile cotidianului ZIUA de Constanţa aţi putut citi, de-a lungul timpului, despre societatea care are deja un trecut legat de Primăria Constanţa. Relaţia financiară dintre SC Herarconi SRL şi Primăria Constanţa a început în primăvara anului 2007, când, printr-un contract ce viza prestarea unor servicii de întreţinere parcuri, în contul prestatoarei au intrat 49.790,72 de euro.
 
Apoi, relaţiile contractuale s-au extins cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local - ambele în subordinea Primăriei Constanţa. Lista a fost completată de Teatrul Naţional de operă şi Balet „Oleg Danovski“ şi, inevitabil, de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Un bilanţ al afacerilor desfăşurate prin SEAP de către SC Herarconi SRL ne arată că, în perioada 2007-2015, aceasta a derulat 46 de contracte în valoare totală de 6.097.833,79 de euro. Interesant de semnalat este faptul că 16 contracte, în valoare totală de 3.692.931,04 euro, au fost încheiate cu Primăria Constanţa, şase contracte, care au însumat 1.142.535,05 euro, au fost parafate cu RAEDPP Constanţa, şapte contracte au fost finanţate cu 874.909,61 de euro din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, iar 15 contracte au fost obţinute de la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local şi au însumat 372.151,54 de euro.
 
Lista autorităţilor contractante care au făcut achiziţii directe de la Herarconi SRL cuprinde 18 achiziţii directe ofertate de Serviciul Public Administrare Creşe, din subordinea Consiliului Municipal Constanţa, în valoare totală de 180.606,48 de euro, şi alte cinci însumând 42.567,42 de euro, din partea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.
 
Principalele servicii prestate de angajaţii SC Herarconi SRL au vizat: servicii de curăţenie (15 contracte), servicii de transport rutier (trei contracte), servicii de curăţenie şi igienizare (cinci contracte), servicii de asigurare de personal, inclusiv personal angajat temporar (un contract), servicii de reparare şi întreţinere (două contracte), servicii de fotocopiere (două contracte), servicii de transport (cu excepţia transportului de deşeuri), servicii de întreţinere a parcurilor (un contract), lucrări de revopsire (două contracte), lucrări de vopsire (două contracte), lucrări de tâmplărie şi de dulgherie (un contract), servicii anexe pentru transportul rutier (un contract), servicii de curăţare a locuinţelor (un contract).
 
La acestea se adaugă prestaţiile furnizate de SC Herarconi SRL ca urmare a unor achiziţii directe făcute de diverse autorităţi contractante: servicii de curăţenie (11 contracte - 100.841,40 de euro), servicii de spălătorie şi de curăţătorie uscată (cinci contracte - 60.368,38 de euro), servicii de călcătorie (trei contracte - 33.778,12 euro), servicii de animaţie pentru copii (trei contracte - 24.799,60 de euro) şi servicii de transport rutier public (un contract - 3.386,40 de euro).
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii