Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria a terminat de scolit angajatii

ro

16 Dec, 2009 01:51 727 Marime text

După ce la sfârşitul lunii septembrie, municipalitatea acorda Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Constanţa un contract de 165.500 de lei pentru organizarea a cinci cursuri de perfecţionare pentru angajaţii Primăriei, în urmă cu câteva zile, pe site-ul instituţiei a fost publicat documentul care evidenţia că perfecţionarea a luat sfârşit.

Contractul de pe urma căruia au beneficiat de cursuri de specialitate 150 de angajaţi din primăriile din judeţ s-a înscris într-un program finanţat din fonduri comunitare.

Iniţiativa demarării acestui proiect a fost finanţată de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative". Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 232.980 lei din care 198.033 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European şi 30.287,40 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. După cum arată datele documentului postat pe site-ul administraţiei locale, cofinanţarea eligibilă a Primăriei Municipiului Constanţa pentru realizarea acestui proiect s-a ridicat la 4.659,60 lei. De precizat că municipalitatea a acordat contractul de achiziţii publice pentru 165.500 de lei. Chiar dacă durata maximă de finalizare a cursurilor era de şase luni, discipolii şi profesioniştii în management, achiziţii publice, resurse umane şi audit intern au fost mai harnici şi au reuşit să parcurgă toate etapele profesionalizării în patru luni, cursurile având loc în perioada septembrie - decembrie 2009. Chiar dacă durata cursului a fost mai mică, în schimb suma alocată de municipalitate a rămas aceeaşi.

Funcţionarii publici au finalizat cele cinci cursuri de formare profesională în management de proiect, achiziţii publice, resurse umane, audit intern şi competenţe sociale şi civice, cu o lucrare didactică conform programei fiecărui curs în parte, absolvenţii primind câte un certificat eliberat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii