Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pavoazare de sărbători doar pe o porţiune din bulevardul Tomis

ro

17 Nov, 2011 01:00 2217 Marime text
cap_4.jpgÎncepând cu 5 decembrie, bulevardul Tomis, de la intersecţia de la Capitol până la cea cu bulevardul Ferdinand, va fi împodobit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Directorul SCIL Confort Urban SRL, Viorel Farcaş, spune că pregătirea pentru sărbători a acestui tronson costă administraţia locală 15.000 de euro fără TVA şi reprezintă doar instalaţia propriu-zisă, manopera fiind gratuită, din partea firmei care se va ocupa de pavoazare.

În afara acestei zone şi a Orăşelului Copiilor, care va fi amenajat în parcul de la Primărie, în preajma sărbătorilor tot oraşul va fi în „beznă". Dar nu pentru că nu va fi iluminat public, ci pentru că nicio altă zonă a oraşului nu va fi împodobită de sărbătoare. De altfel, primarul Radu Mazăre susţinea la ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal că nu sunt bani pentru a fi cheltuiţi pe iluminat, suma care teoretic ar fi revenit pentru pavoazare în alte zone ale oraşului fiind alocată susţinerii subvenţiilor la căldură pentru constănţenii cu venituri mai mici. De altfel, reducerea la iluminatul de sărbători a fost aplicată şi în ultimii doi ani, administraţia locală invocând aceleaşi motive financiare. Practic, la acest capitol, Constanţa a regresat dramatic, deşi este oraşul care a dat tonul unor astfel de acţiuni de împodobire în urmă cu mai mulţi ani, fiind la vremea respectivă unul dintre oraşele de top în materie de pavoazare.

iluminat.jpg

Potrivit aceloraşi declaraţii făcute de şeful Confort Urban, pe lângă pavoazarea pe mijlocul bulevardului Tomis, şi copacii aflaţi de o parte şi de alta a străzii vor fi împodobiţi cu lumini spectaculoase. Toată cheltuiala pentru împodobirea bulevardului Tomis şi a perimetrului cuprins între bulevardul Ferdinand, strada Traian şi împrejurul orăşelului copiilor costă administraţia locală 15.000 de euro fără TVA. Încredinţarea acestui contract se va face direct, având în vedere că suma care se cheltuieşte pentru această acţiune nu este atât de mare încât să intre sub spectrul unei licitaţii publice. „Pentru iluminatul public din Orăşelul Copiilor se face o licitaţie separată, pentru care aşteptăm zilele acestea avizul de la ANRMAP pentru a da drumul pe SEAP la anunţul de participare. Până pe 6 decembrie trebuie să se finalizeze şi licitaţia şi amenajarea Orăşelului", mai spune Farcaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii