Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii golesc visteria statului

ro

09 Dec, 2009 02:02 730 Marime text
După cum arată datele publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, lider în luna octombrie la cheltuielile pe care le-a făcut cu birourile parlamentare dar şi deplasările şi cazarea, a fost Matei Brătianu, care a secătuit visteria statului de 24.501 lei.

La polul opus se află Manuela Mitrea, care îşi menţine poziţia din ultimele luni, economisind bani la visteria statului. Parlamentarul social-democrat a folosit pe luna octombrie doar 11.996 lei.

Criza guvernamentală nu pare să-i afecteze pe parlamentarii constănţeni, care au cheltuit în luna octombrie sume cuprinse între 11.996 şi 24.501 lei.

Comparativ cu luna trecută, clasamentul parlamentarilor cheltuitori s-a menţinut aproximativ acelaşi. Dacă în septembrie, în ceea ce priveşte cheltuielile pe fiecare birou parlamentar în parte prima poziţie a fost ocupată de Constantin Chirilă (PD-L), Eduard Martin (PSD), Antonella Marinescu (PSD), în octombrie, primele trei poziţii s-au menţinut aproximativ în acelaşi fel: Maria Stavrositu a ocupat prima poziţie cu 11.031 lei cheltuiţi pentru biroul său, fiind urmată de pesedistul Eduard Martin, cu 10.756 lei şi de pedelistul Constantin Chirilă, cu 10.563 lei. Dacă luna trecută cei mai puţini bani i-a cheltuit democrat-liberalul Zanfir Iorguş, în octombrie, cap de listă a fost Cristina Dumitrache, cu 9.715 lei folosiţi pentru întreţinerea cabinetelor sale din teritoriu.

Aproape acelaşi lucru s-a întâmplat în ceea ce priveşte cheltuielile pe care statul le-a suportat pentru cei 12 parlamentari constănţeni. Dacă în septembrie, în fruntea topului se afla Maria Stavrositu, urmată de Mihai Lupu şi Eduard Martin, în octombrie, aceasta a fost răsturnată, prima poziţie ocupând-o social-democratul Matei Brătianu, cu 24.501 lei folosiţi, urmat de Constantin Chirilă - 23.612 lei şi de Antonella Marinescu - 23.241 lei. La fel ca şi luna trecută, Manuela Mitrea ocupă ultima poziţie a clasamentului, cu 11.996 de lei cheltuiţi, fiind singurul deputat care, luni de-a rândul, a fost ceva mai chibzuită cu banii statului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii