Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz a depus plângere penală împotriva lui Căpăţână

ro

14 Oct, 2010 00:00 3296 Marime text
palaz_-_claudiu_palaz_11.jpgPrefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a depus ieri, la Parchetul pe lângă Judecătoria Constanţa, plângere penală împotriva lui Dan Căpăţănă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în conformitate cu art. 248 Cod Penal.

Această decizie a survenit faptului că, pe 22 septembrie 2010, prefectul s-a adresat Tribunalului Constanţa, Secţia Comercială, Contencios-Administrativ şi Fiscal, solicitând anularea parţială a Dispoziţiei 806/23.08.2010 emise de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, prin care au fost numiţi şefii de secţii de la SCJU. Acest act administrativ nu respectă în integralitate prevederile legale potrivit cărora şeful unei secţii din cadrul unui spital clinic universitar trebuie să fie un cadru didactic recomandat de senatul instituţiei de învăţământ medical în cauză, cu avizul managerului spitalului şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii sau, după caz, a autorităţilor administraţiei publice locale.

„Cu toate că de la data depunerii acţiunii, respectiv 22 septembrie 2010, şefii secţiilor în cauză nu au dreptul, conform legii, de a-şi exercita atribuţiile până la soluţionarea dosarului, managerul Căpăţână a permis exercitarea funcţiilor de către şefii de secţii ale căror nominalizări au fost suspendate, transmiţându-le în acest sens adresa 24736/30.09.2010, după ce cu doar două zile înainte consimţise, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că Dispoziţia 806/2010 respectă doar parţial prevederile legale. Este clar că o astfel de inconsecvenţă în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ce se adaugă încălcării cu bună ştiinţă a legii, nu face decât să cauzeze bunului mers al instituţiei. În calitate de garant al respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, sunt obligat să solicit tragerea la răspundere penală a managerului spitalului pentru abuz în serviciu“, a declarat Claudiu Palaz. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii