Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor, preocupat de distractia copiilor

ro

19 Jun, 2009 02:13 790 Marime text
Apreciată drept o acţiune în care „factorul politic nu are ce căuta", preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu a dat ieri startul celei de-a treia ediţii a acţiunii „Spectacole pentru copii - Constanţa Estival 2009". 

Aproximativ 6.881de elevi din toate cele 63 de localităţi din mediul rural vor beneficia, în această vară, de o zi de neuitat pe litoral. Programul, desfăşurat în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, SC. Aqualand S.A, Fundaţia „Fantasio" şi SC Telegondola Mamaia SRL, scoate din visteria administraţiei judeţene 344.050 lei. Faţă de anul trecut, când doar 4.000 de elevi au beneficiat de acest program, acum numărul acestora aproape s-a dublat. „Le-am pregătit copiilor o zi în staţiunea Mamaia, zi care le va oferi o mare bucurie mai ales celor care nu au văzut până acum litoralul. Prioritate au copii care nu au fost anul trecut. Ne propunem ca, până în 2012, să aducem toţi copii din judeţ pe litoral. Suma pe care o investim nu este mare dacă ne gândim la scopul pe care îl are programul care are un real succes". Selectarea copiilor a fost lăsată la latitudinea fiecărei autorităţi locale în parte, iar transportul până în Mamaia va fi asigurat de primării prin mijloacele proprii.

Numărul beneficiarilor acestui program variază de la o localitate la alta. Astfel, din 23 de localităţi din judeţ vor merge în excursia oferită de CJC, câte 150 de copii, din alte 12 localităţi, câte 100 de copii, din alte 13 câte 80, iar din restul de 12 - 50 de elevi, cărora li se vor adăuga câte cinci sau şapte însoţitori. Programul se va desfăşura în perioada iunie - septembrie, iar cele patru obiective vor fi vizitate de luni până vineri, cu excepţia zilelor de week-end. Programul unei zile începe cu o vizită la Delfinariu, urmată la 12.30 de o plimbare cu Telegondola, iar la 13.30 de o masă, oferită de CJC, la Pavilionul Expoziţional. De la 14.30 copii vor merge la Aqua Magic unde, între 18.00 şi 19.30, vor participa la o filmare. Ziua se va încheia cu un spectacol la cel mai nou circ sosit în oraş, Circul „Medrano". Din totalul sumei acordate de CJC pentru acest program, 68.810 lei vor fi folosiţi pentru intrarea la Aqua Magic, alţi 34.405 de lei pentru intrarea la Telegondolă, iar pentru masa de prânz şi achiziţionarea de tricouri personalizate şi fotografii - 137.620 lei, respectiv 103.215 lei.

Copiii n-au treabă cu politica

Dacă anii trecuţi acţiunea a fost încadrată în seria acţiunilor electorale, acum reprezentanţii judeţului vor să demonstreze că lucrurile nu sunt deloc aşa cum au gândit cei mai mulţi. „Nu vrem să implicăm factorul politic în acest caz. Viaţa copiilor nu are nicio legătură cu conflictele politice de care s-a săturat toată lumea. Programul din acest an are loc după terminarea euroalegerilor. Dacă îl faci, îl faci în campania electorală, iar dacă nu îl faci, de ce nu îl faci", a declarat supărat Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii