Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor despre Darie „Este unul dintre cei mai activi consilieri"

ro

18 Jun, 2009 02:08 1356 Marime text

cap_3.jpgCu aceste cuvinte l-a recomandat Nicuşor Constantinescu, în luna februarie a anului trecut, pe Cristian Darie, pentru a fi instalat ca adjunct al său

Odată devenit vicepreşedinte al CJC, Darie s-a implicat în viaţa comunităţii locale, participând activ la mai multe proiecte pe care administraţia judeţeană le are în derulare.

Apariţia lui Cristian Darie în planul administraţiei judeţene, la începutul lui februarie 2008, a avut loc în contextul încetării mandatului de consilier judeţean pe care îl deţinea Petre Stancă.

„Este unul din cei mai activi consilieri judeţeni. La toate programele a mers în teritoriu, s-a implicat în programe şi am considerat că e cea mai bună opţiune pentru această funcţie. Avem nevoie de oameni dinamici, care să lucreze şi care să cunoască economia de piaţă reală", a declarat, la acel moment, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC.

De la începutul acestui an, vicepreşedintele CJC a pus umărul la mai multe acţiuni menite a sprijini diferite categorii sociale ori pentru a îmbunătăţi mai multe segmente ale vieţii sociale.

Pe lângă problemele în care s-a implicat la nivel judeţean, vicepreşedintele CJC a derulat acţiuni şi în alte judeţe şi a extins unul dintre programele pe care CJC-ul le-a lansat, referitor la sprijinirea copiilor cu rezultate bune la învăţătură. Astfel, pentru un grup de 50 de copii din judeţul Covasna, vicepreşedintele CJC a facilitat obţinerea unui sejur pe litoral. 

Şi în perioada sărbătorilor pascale, preşedintele CJC împreună cu Darie au oferit, din fonduri personale, o masă creştinească pentru 150 de copii orfani de la casele de copii din municipiul Constanţa.

În acelaşi spirit creştinesc, vicepreşedintele CJC a fost prezent la inaugurarea bisericii „Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur" din Sibioara. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, iar vicepreşedintele Cristian Darie a fost prezent în calitate de reprezentant al autorităţilor locale. 

cristian_darie_01.jpgDeşertificarea, prioritatea lui Darie 

Şi problema cu care se confruntă regiunea Dobrogei, deşertificarea, constituie o prioritate a misiunii vicepreşedintelui, pe durata mandatului său. Deşi, la nivel naţional, a fost demarat un program pentru înfiinţarea perdelelor forestiere în zone sensibile ale ţării, precum Dobrogea, procedura este greoaie, iar autorităţile locale bat pasul pe loc. Iniţiativa vicepreşedintelui a vizat înfiinţarea, în regim de urgenţă, a unui grup operativ, compus din reprezentanţi ai primăriilor, Prefecturii, CJC şi Oficiului de Cadastru, care să se implice în rezolvarea problemelor în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei în domeniul parcelării terenurilor, efectuarea măsurătorilor cadastrale şi a taxelor care trebuie plătite.

Dincolo de spiritul civic, proiectele autorităţilor judeţene au fost continuate şi în acest an. La începutul lunii aprilie, Cristian Darie, în calitate de vicepreşedinte al CJC şi reprezentanţi ai administraţiei locale din comuna Nicolae Bălcescu au semnat recepţia lucrărilor de amenajare a celei de-a 12-a staţii moderne de pompare şi clorinare a apei potabile în satul Dorobanţu.

Tot la categoria proiecte se regăseşte şi modernizarea şi reabilitarea tronsonului de drum judeţean DJ 228, cuprins între Nazarcea şi Ovidiu. Modernizarea acestui tronson va asigura o legătură rutieră între DN 22C (Constanţa - Cernavodă) şi DN 2A (Constanţa - Hârşova), chiar dacă CJC-ul a primit de la bugetul de stat doar 15 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale.

{mos_ri:Nicusor Constantinescu,Cristian Darie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii