Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi nu stia ca Ars Advertising si-a subcontractat serviciile

ro

12 Aug, 2009 02:11 1039 Marime text

cap_3.jpgMinistrul Mediului a fost chemat, ieri, din nou la audieri pentru a da explicaţii comisiei parlamentare de anchetă în cazul controversatului contract de publicitate de 500.000 de euro.

Chemarea sa la audieri a venit după ce un raport al Gărzii Financiare a indicat că serviciile prevăzute în contractele de 1.500.000 de euro ale ministerului cu firma Ars Advertising fuseseră de fapt prestate de o alta: Best Advertising. Implicarea Best este considerată ilegală de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, care a sesizat Consiliul Concurenţei în legătură cu contractele cu statul ale celor două firme. Venit la audieri, Nemirschi şi-a declarat nevinovăţia, susţinând că nu avea habar de gestul făcut de firma beneficiară, sugerând că nu e responsabilitatea sa modul în care înţelege o firmă să-şi facă treaba după ce a obţinut un contract de stat. Demnitarul a mai declarat că Best Advertising a fost doar furnizor pentru Ars Advertising în cazul contractului primit de la minister, Best fiind aleasă pentru că a oferit preţuri mai bune pentru anumite servicii. „SC Best Advertising este un furnizor, fiind un media shop, adică el vine şi vinde minute. Best Advertising a venit cu preţuri mai bune decât puteau fi obţinute de către Ars Advertising", a declarat Nemirschi.

nicolae_nemirschi_viceprima.jpgAcesta a precizat că nu a verificat dacă, în cadrul contractului iniţial Ars, a subcontractat o parte din valoarea contactului. „Nu am ajuns la minister să fac analize, anchete ale contractelor încheiate de predecesorii mei. Verificarea contractului din 2008 s-a făcut inclusiv de către Ministerul Finanţelor", a spus Nemirschi. El a spus că a trimis o adresă şi comisarului-şef al Gărzii Financiare, prin care solicită acestei instituţii să cerceteze dacă Best Advertising a avut calitatea de subcontractor sau furnizor. Ministrul a precizat că aşteaptă un răspuns oficial din partea Gărzii Financiare, întrucât nu a avut acces la raport şi a aflat de el din presă. „Eu am aflat din presă de raportul Gărzii Financiare. Nu vreau să mă exprim acum până nu am şi eu un răspuns oficial al Gărzii Financiare". Interpelat de jurnalişti, ministrul Mediului a confirmat şi aprobarea unor contracte de 120.000 de euro pentru zboruri de avion.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă au decis, în unanimitate, să ceară Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor prelungirea termenului de depunere a raportului până pe 18 septembrie, chiar dacă iniţial se stabilise ca acesta să fie gata până în 12 august.

Verificări pentru un posibil abuz în serviciu

În cursul după-amiezii de ieri, fluxurile de ştiri anunţau că procurorii DNA efectuează acte premergătoare faţă de o posibilă faptă de abuz în serviciu care ar fi fost săvârşită de ministrul Nemirschi, în cazul atribuirii prin încredinţare directă a unui contract de publicitate.

Anchetatorii vor să stabilească dacă acel contract iniţial semnat de fostul ministru, Attila Korodi, prevedea posibilitatea încheierii unor acte adiţionale. „Nemirschi a susţinut că încheierea contractului respectiv s-a făcut în continuarea contractului iniţial încheiat de Korodi. Aceste detalii fac obiectul investigaţiilor preliminare", au precizat surse judiciare, potrivit ziarului Evenimentul Zilei.

{mos_ri:Nemirschi}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii