Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moga şi Haşotti s-au opus ridicării excepţiei de neconstituţionalitate

ro

27 Aug, 2010 01:13 1035 Marime text
cap_1.jpgProiectul de lege care viza modificarea organizării şi funcţionării Curţii Constituţionale a trecut în urmă cu două zile, la limita de Senat, cu 69 de voturi pentru, urmând ca zilele următoare să meargă la promulgare. Din cei patru senatori constănţeni, pesedistul Nicolae Moga şi liberalul Puiu Haşotti au votat împotriva ridicării excepţiei într-un dosar, în vreme ce pedelistul Mircea Banias a votat pentru. Singurul absent de la vot dintre toţi senatorii, la nivel naţional, a fost pesedistul Alexandru Mazăre.

vot_senatori_-_Alexandru_Mazare_ONLINE.jpgOdată cu votul final dat de senatori privind acceptarea eliminării excepţiei de neconstituţionalitate ridicată într-un dosar, lucrurile se vor simplifica mult, mai ales dacă ar fi vorba despre procese cu mize mari şi unde este nevoie de luni bune pentru darea unei soluţii. Senatorii au mai vrut să voteze încă o dată modificarea anul trecut în luna mai, însă proiectul a picat din cauză că nu a mai avut un vot.

Proiectul de lege adoptat marţi de Senat abrogă un alineat din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care prevede că „pe perioada soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate judecarea cauzei se suspendă".

Aşa cum apare pe site-ul Senatului, la categoria voturi, din cei patru senatori constănţeni, doar trei au votat, doi împotriva trecerii proiectului - Puiu Haşotti (PNL) şi Nicolae Moga (PSD) şi Mircea Banias (PDL) pentru. Celălalt senator constănţean a lipsit de la vot, fiind singurul care nu şi-a exprimat votul.

Problema trenării proceselor din cauza excepţiei de neconstituţionalitate a fost sesizată şi în ultimul raport al Comisiei Europene pe tema reformelor din justiţie, în cadrul aşa numitului Mecanism de Cooperare şi Verificare, dat publicităţii în iulie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii