Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manevre cu terenuri „atestate" intravilan Prefectul cere anularea a trei hotarari adoptate de Consiliul Local Cernavoda

ro

04 Aug, 2010 01:12 1092 Marime text
claudiu_palaz_03.jpgClaudiu Palaz a atacat în contencios-administrativ trei hotărâri adoptate de Consiliul Local Cernavodă, solicitând Tribunalului Constanţa anularea lor.

Hotărârile au fost adoptate în şedinţa din 25 ianuarie 2010. Este vorba despre HCL nr. 12 privind aprobarea atestării la patrimoniul privat al oraşului Cernavodă, intravilan, a terenului în suprafaţă de 3.133 mp situat în zona staţiei de pompare complexă - DN 22 C cu destinaţia de popas turistic şi aprobarea concesionării lui.

Mai exact, această hotărâre prevede atestarea acestui teren ca intravilan şi concesionarea lui pe o perioadă de 49 de ani.

Foarte interesant este faptul că, anul acesta, în luna martie, nişte investitori au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia necesară în vederea aprobării PUZ-ului „Popas turistic, spălătorie auto, cramă şi staţie GPL". Investitorii sunt Dincă şi Zoia Paşata, iar popasul pe care vor să-l construiască pe DN 22 C, pe sensul de mers spre Cernavodă, include un imobil S+P+1E+M, o cramă în regim S+P+1E şi 59 de locuri de parcare. Terenul este situat, potrivit dosarului depus la APM, aproape de intersecţia cu autostrada Bucureşti-Constanţa şi drumul nou ce leagă gara de centrul oraşului. Foarte important este că în textul HCL nr. 12 se prevede că atribuirea concesiunii se va face prin licitaţie publică cu preţul de pornire de 3,5 lei/mp/an. De precizat că am încercat, fără succes, să o contactăm telefonic pe primarul Mariana Mircea pentru a afla dacă acest teren, atestat ca intravilan, este acelaşi cu cel pe care vrea să construiască familia Paşata, care în documentaţia depusă la APM figurează ca extravilan.

Prefectul Palaz a mai atacat în contencios-administrativ şi HCL nr. 21 privind aprobarea atestării apartenenţei la patrimoniul oraşului Cernavodă, intravilan, suprafaţa de 3.399,5 mp şi extravilan suprafaţa de 27,78 ha, teren având diverse destinaţii, precum şi şi HCL nr. 22 privind aprobarea completării HCL nr. 144/31.08.2009 cu terenurile aflate în patrimoniul privat al oraşului ce pot fi retrocedate potrivit Legii 10/2001.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii