Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul lui Ilie Rachieru, ar putea fi prelungit Tănase Tulică, favorit pentru preşedinţia CA de la RADET

ro

14 Feb, 2013 20:00 2200 Marime text
Primarul Radu Mazăre vrea să prelungească mandatul directorului RADET, Ilie Rachieru, şi îl propune pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al RADET, deţinută până acum de Rachieru, pe Tănase Tulică. Aceste modificări fac parte dintr-un proiect de hotărâre iniţiat de edilul Constanţei, proiect care propune şi funcţionarea Consiliul de Administraţie al RADET în cinci membri, şi nu în şapte, după cum prevede HCL numărul 620/2008.

În şedinţa Consiliului Municipal Constanţa programată pentru luni, 18 februarie, se va dezbate la punctul trei un proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L. numărul 620/2008 privind numirea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome RADET Constanţa.

Dată fiind demisia Cristinei Donea şi a faptului că Tincuţa Doga deţine calitatea de funcţionar public, primarul Radu Mazăre propune consilierilor municipali în cadrul acestui proiect de hotărâre să aprobe modificarea articolului 1 din HCL numărul 620/2008 în sensul stabilirii numărului de cinci membri pentru Consiliul de Administraţie al RADET Constanţa. Facem precizarea că potrivit articolului 1 din HCL 620, Consiliul de Administraţie al RADET Constanţa trebuie să aibă în componenţa sa şapte membri.

De asemenea, primarul municipiului cere aprobarea modificării şi completării articolului 5 din HCL numărul 620/2008 în sensul prelungirii temporare a mandatelor membrilor Consiliului de administraţie al RADET Constanţa, până la finalizarea procedurii de constituire şi numire a unui nou consiliu de administraţie, în conformitate cu prevederile articolului 3 punct 1 coroborate cu ale articolului 5-13 din OUG numărul 109 din 30.11.2011.

Menţionăm că potrivit articolului 5 din HCL 620 durata mandatului membrilor Consiliului de Administraţie

este de 4 ani.

Prin intermediul proiectului de hotărâre, edilul Constanţei solicită şi aprobarea modificării articolului 3 din HCL numărul 620/2008 în sensul că se prelungeşte temporar durata mandatului directorului general al RADET, Ilie Rachieru şi se numeşte preşedinte al Consiliului de administraţie al RADET Tănase Tulică, până la finalizarea procedurii de constituire şi numire a unui nou Consiliu de administraţie conform OUG numărul 109/2011. Facem precizarea că până la această dată, preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost Ilie Rachieru.

Mai precis, articolul 3 din HCL 620/2008 a cărui modificare este solicitată de primarul Radu Mazăre prevede următoarele: „Se numeşte în funcţia de director general al RADET domnul Ilie Rachieru, care va fi şi preşedinte al Consiliului de Administraţie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii