Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptele intestine pentru putere în PDL Constanţa continuă Florian Constantin - „Consider normal şi statutar să conduc" (documente)

ro

17 Jan, 2011 01:54 3061 Marime text
cap_9.jpgFlorian Constantin se cere din nou la şefia organizaţiei municipale din fruntea căreia şi-a anunţat retragerea în urmă cu câteva luni

Democrat-liberalul Florian Constantin a pus piciorul în pragul organizaţiei municipale a PDL Constanţa. Pedelistul a fluturat ieri decizia Comisiei Naţionale de Statut, Etică şi Litigii, care a stârnit atâtea controverse, gestul fiind unul menit să arate adversarilor politici cine este şeful la PDL Constanţa.

PDL_Constantin_Constantin_Florian_Maria_Stavrositu_1.jpgEste vorba, mai exact, despre decizia CNSEL cu privire la luptele intestine din PDL Constanţa, decizie pe care ZIUA de Constanţa v-a prezentat-o de altfel încă de anul trecut. Pentru că decizia CNSEL era pe buzele tuturor pedeliştilor constănţeni - ambele tabere din sânul organizaţiei interpretând-o după bunul plac -, dar nimeni nu a prezentat-o ştampilată şi semnată de către preşedintele CNSEL Marian-Jean Marinescu, Florian Constantin a pornit vineri într-o călătorie iniţiatică spre Bucureşti. Din drumul devenirii sale politice, Constantin s-a întors cu credinţa şi convingerea că el este încă preşedintele organizaţiei municipale PDL Constanţa, pe care, după cum reiese din povestea sa cu zmei şi vrăjitoare, n-a părăsit-o niciodată.

Cum s-a întors Constantin de la Bucureşti şef

Pedelistul şi-a inaugurat ieri întoarcerea la şefia organizaţiei municipale pe care, în primăvara lui 2010, o părăsea, declarând că o sprijină pe Maria Stavrositu pentru această funcţie. Cu hotărârea CNSEL în mână, Constantin a prezentat retragerea din fruntea municipiului din urmă cu doar câteva luni ca pe un moment de rătăcire politică, iar colaborarea cu Stavrositu ca pe un vis sau mai degrabă coşmar, din care a fost trezit la realitate de decizia pe care s-a dus să o aducă tocmai de la Bucureşti, ca pe un prinos. „Normal şi statutar este ca alegerile de la municipiu să aibă loc înainte de alegerile de la judeţ. Toţi delegaţii Consiliului de Coordonare Local pregătitor alegerilor municipale trebuie să fie validaţi de un Birou Permanent Local statutar condus de Florian Constantin. Consider normal şi statutar ca organizaţia să fie condusă de mine", a spus Florian Constantin pe un ton ce-a semănat cu refrenul „Te-am trădat, sunt vinovat/Sentimentele nu mi le-am schimbat".

Manole: „Există sancţiuni graduale"

În demersul declarativ de a-şi recâştiga poziţia de şef interimar al filialei municipale, Constantin a fost sprijinit de colegul Adrian Manole, candidat şi el, anul trecut, la poziţia de şef la municipală. Manole l-a flancat ieri pe Constantin în calitate de prim-vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean şi de delegat pentru supravegherea alegerilor de la municipiu, după cum a fost prezentat. Manole a ţinut să precizeze că decizia CNSEL datată 9.08.2010, care declară nestatutar atât CCL-ul prin care Stavrositu a fost aleasă şef la municipiu, cât şi CCJ-ul cu îmbrânceli din 31.07.2010, produce efecte imediat după data la care a fost emisă, iar cei care o încalcă sunt pasibili de sancţiuni graduale, conform Statutului PDL.

Fără Mitroi, n-a mai vrut cu Stavrositu

„Săptămâna viitoare va avea loc o reuniune a structurii interimare numite în urmă cu trei ani. Sperăm ca luni, la Biroul Permanent Naţional, să se stabilească şi calendarul alegerilor", a adăugat Florian Constantin, care a lansat astfel un îndemn colegilor de la municipiu de a se reuni sub aripa sa. Întorcându-se la momentul în care a anunţat că face un pas înapoi şi o sprijină pe Stavrositu pentru şefia de la municipiu, Florian Constantin a explicat că la acel moment făcea parte din echipa care îl sprijinea pe primarul Florin Mitroi la şefia organizaţiei judeţene, iar el viza o funcţie de prim-vicepreşedinte la judeţ, în echipa celui pe care-l sprijinea. Constantin a precizat că nu s-a mai regăsit în această strategie după ce primarul comunei Valu lui Traian a renunţat la acest proiect politic. Constantin a mai spus că ulterior a constat şi el „viciile de formă şi de fond" sesizate de CNSEL în organizarea CCL-ului în care a fost aleasă Stavrositu, explicând că la acel moment în care făcea parte din echipa deputatei „i-au scăpat". Întrebat de ce bate din pinteni pentru aplicarea hotărârii CNSEL la aproape şase luni de când a fost emisă, democrat-liberalul a afirmat: „Am considerat să las să treacă sfârşitul de an în linişte". Ca să înlăture „suspansul", Florian Constantin a declarat încă o dată că va candida în continuare la şefia filialei municipale a PDL Constanţa, în timp ce Adrian Manole a spus că îl interesează tot funcţia de prim-vicepreşedinte la judeţ. Florian Constantin nu a abordat din proprie iniţiativă şi recomandarea CNSEL din ultimul paragraf care se referă la dizolvarea BPJ Constanţa din cauza „divizării", afirmând când a fost întrebat că este doar o recomandare către BPN, dar care nu a fost pusă în aplicare.

„Constantin şi Banias menţin haosul în PDL Constanţa"

Declaraţiile lui Florian Constantin nu au lăsat-o fără replică pe Maria Stavrositu, care, prin intermediul unui comunicat de presă, a declarat că nu contestă existenţa deciziei CNSEL, însă consideră că recomandarea privind dizolvarea BPJ nu s-a concretizat pentru că „hârtia nu a fost arătată nimănui". „Apariţia deciziei Comisiei la şase luni de la data emiterii este doar o provocare menită să menţină haosul creat în PDL de Florian Constantin în înţelegere cu Mircea Banias. Cei doi transpun, o dată în plus, conflictele interne, de care sunt în mare parte responsabili, pe agenda publică, încălcând invitaţia la decenţă a domnului preşedinte Emil Boc referitoare la declaraţiile pe acest subiect", afirmă Stavrositu, reamintind că astăzi, începând cu ora 15.00, conducerea naţională a partidului a stabilit o întâlnire pentru găsirea unei „soluţii politice viabile la Constanţa".

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • postelnicu 17 Jan, 2011 16:39 Florian e baiat bun. Doar ca e putin tradator si lucrator pe la spate. De fapt, ca in filmele cu vampiri, nu el vorbea la conferinta de presa, ci Mircea.
  • PT. SILE ZIS MILENIU 17 Jan, 2011 12:54 Nea Sile,pledezi in continuare pt. o cauza pierduta,indiferent de "avantajele" pe care le ai.Esti baiat destept,asa ca uita-te mai bine in jurul tau...Respect,oricum...
  • Sile this Millennium 17 Jan, 2011 10:29 Typo :"RĂSGÎNDIT"
  • Sile this Millennium 17 Jan, 2011 10:28 BÎLBÎIALA ARE SUBTERFUGII...ŞI INTERESE CU SRATAGEME COMPLICATE: E MAI UŞOR ÎN SPORT ...în politică e mai greu ,aici , trebuie să gîndeşti peste 90 de minute ,adică pe termen "mediu" şi "luuuuuuuuuuuuuuuung" PS. 2010, părăsea ŞEFIA MUNICIPIULUI DE BUNĂ VOIE, declarând că o sprijină pe Maria Stavrositu pentru această funcţie ...Acum s-a RESGÎNDIT şi vrea jucăria înapoi uitînd că era dator pentru că tocmai coechipiera Maria Stavrositu l-a uns atunci ŞEF LA MUNICIPIU de "celebrul" Pupi
  • ramona ifrim 17 Jan, 2011 09:38 Interesant cum numai ultuma parte, cea cu dizolvarea BPJ-ului, a fost doar o recomandare catre BPN. Celelalte hotariri trebuie puse in aplicare, ca asa vrea Florian cu Banias. Cred ca si celelalte erau tot ca recomandare iar BPN trebuia sa decida. Ceea ce n-a facut, de frica sa nu se puna rau cu cei 500 de oameni care au ales-o pe Stavrositu presedinte. Ar trebui ca acum sa spuna clar cum sta treaba.