Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrurile intră în normalitate Laurenţiu Mironescu ar trebui să se întoarcă la Casa de Pensii Bucureşti (documente)

ro

27 Jan, 2011 00:00 3443 Marime text
Mironescu_-_Laurentiu_Mironescu_003.jpgFostul pedelist constănţean a avut o carieră meteorică, de doar 19 zile, în funcţia de secretar general al MAI

Democrat-liberalul Laurenţiu Mironescu a rămas şi fără funcţia politică şi fără cea de înalt funcţionar în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Se pare că pedelistul constănţean n-a avut parte de postul de secretar general al MAI.

În ediţia de ieri a ziarului, relatam că Laurenţiu Mironescu a fost schimbat din funcţia de secretar general al MAI marţi, 25 ianuarie, prin decizie a primului ministru Emil Boc. Premierul Boc a decis încetarea exercitării temporare, prin detaşare, a funcţiei publice de secretar general al MAI de către Laurenţiu Mironescu, hotărând totodată integrarea generalului Pandelea Pelmuş în funcţia publică deţinută până marţi de Mironescu. Primul ministru a luat această hotărâre ca urmare a deciziei instanţelor de judecată. Totodată, premierul a fost obligat de instanţă să îl repună în funcţie şi pe fostul secretar general adjunct al Ministerului de Interne, Mircea Alexandru, numit în mandatul liberalului Cristian David. Acesta şi-a încetat însă raporturile de serviciu cu MAI, cu acordul părţilor, printr-o altă decizie a premierului Boc, semnată marţi.
Secretarul general al MAI Pandelea Pelmuş fusese eliberat din poziţia de la MAI în ianuarie 2009, în timp ce funcţia de ministru al MAI era deţinută de Gabriel Oprea. Pelmuş fusese numit secretar general al Ministerului Internelor în perioada Guvernului Tăriceanu. În urma eliberării din funcţie în 2009, Pelmuş a atacat decizia în instanţă. Pe 18 februarie 2010, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză, iar pe 16 decembrie 2010 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia, obligându-l pe premierul Boc să-l repună în funcţie.

Se întoarce la Casa de Pensii?

În ceea ce-l priveşte pe constănţeanul Mironescu, eliberat marţi din funcţia de secretar general al MAI, reamintim că fusese numit în această poziţie cu doar 19 zile în urmă, pe 6 ianuarie, prin decizia premierului Boc. Mironescu a fost numit la MAI temporar, prin detaşare de la Casa de Pensii a municipiului Bucureşti. Înaintea democrat-liberalului Mironescu, funcţia de secretar general al MAI a fost deţinută de chestorul Constantin Cristian Baci, eliberat din funcţie pe 29 decembrie 2010. Aşadar, Mironescu se va întoarce, cel mai probabil, la Casa de Pensii a municipiului Bucureşti. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic pe Laurenţiu Mironescu pentru a-i solicita un punct de vedere referitor la decizia de schimbare din funcţie, însă nu a fost de găsit.
Reamintim că Mironescu a renunţat şi la funcţiile politice. Pe 9 ianuarie, el şi-a anunţat demisia din funcţiile de prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale PDL Constanţa şi de secretar executiv al Biroului Permanent Judeţean, motivându-şi gestul prin începerea carierei de funcţionar public în MAI. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza atât decizia privind schimbarea din funcţia de secretar general a lui Laurenţiu Mironescu, cât şi decizia privind numirea lui la MAI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • viorel 27 Jan, 2011 21:38 S-o ia si pe prietena lui Stavrositu la Casa de pensii
  • parajustice 27 Jan, 2011 11:10 mare om mironescu asta, la toate se pricepe. "Comandant la 15 ani" l-a facut tac-su, l-a facut si director la APC, si director adjunct la ceronav, mai nou se pricepe si la pensii si vroia sa faca si cariera de militzian.
  • justice 27 Jan, 2011 09:29 mafia lui basescu-finul sau -coleg de vapor cu tasu-al securistului nume cod piratul buni prieteni cu sef sru dumitru nicusor facu general armata de basescu-ce pensie are ca i a nenorocit pe navigatori...mina in mina cu tafalan marcel liga si m niculae- dosare de avaziune la tomescu si rapotan si la instanta