Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interesele pedelistului Constantin la Primăria lui Mazăre

ro

14 Jan, 2011 02:27 4504 Marime text
cap_7.jpgDemocrat-liberalul Florian Constantin susţine că-şi va vinde părţile sociale din SC Daconex SRL pentru a nu mai fi asociat relaţiilor comerciale pe care această firmă le-a derulat cu municipalitatea condusă de şeful pesediştilor constănţeni

Constantin_Florian_Constantin.jpgDemocrat-liberalul Florian Constantin a fost acuzat în nenumărate rânduri de colegi de partid că, deşi una declară în PDL, alta face în viaţa personală, fiind un colaborator de nădejde al municipalităţii conduse de pesedistul Radu Mazăre.

Legăturile sale cu echipa lui Mazăre au ieşit la iveală în momentul în care s-a aflat că Primăria Constanţa a închiriat sediul unde-şi desfăşoară activitatea Poliţia Locală chiar de la firma democrat-liberalului Constantin, despre care nu se ştie în momentul de faţă dacă mai este sau nu şef al organizaţiei municipale PDL Constanţa. El spune că da, alţii, din partid, că nu. Din declaraţia de interese postată pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, în calitate de consilier judeţean, aflăm că democrat-liberalul deţine 25% din SC Daconex SRL. Se spune că pedelistul ar fi închiriat sediul firmei Daconex pe bani grei Primăriei lui Mazăre. Florian Constantin este asociat în această firmă alături de Dan Nicolae, Mihai Preda, Monica Slavici şi Zisu Cîju.

Colaborarea democrat-liberalului Constantin nu s-a rezumat însă doar la această relaţie comercială, benefică pentru ambele părţi, ci a constat şi în alte contracte, mai mari sau mai mici, pe care SC Daconex SRL le-a obţinut de la autoritatea locală condusă de Mazăre.

Bani frumoşi din pungi de plastic

Prin contractul nr. 30865/27.02.2008, SC Daconex SRL a obţinut de la municipiul Constanţa 51.840 de lei pentru furnizarea de pungi şi saci necesari distribuirii pachetelor pentru bătrâni şi pentru copii în anul 2008.

Prin contractul nr. 75240/18.05.2008, Daconex-ul lui Constantin a semnat din nou cu Primăria lui Mazăre pentru pungi necesare distribuirii preparatelor gen fast food şi băuturilor pentru persoanele care vor lua parte la pelerinajul în cinstea Brâului Maicii Domnului.

O altă înţelegere comercială parafată prin contractul nr. 136614/16.09.2009 privind furnizarea de pungi necesare distribuirii pachetelor cu alimente pentru bătrâni pentru lunile septembrie şi octombrie 2008 i-a adus firmei lui Florian Constantin alţi 11.280 lei.

De departe, cel mai valoros contract încheiat cu municipalitatea constănţeană, aşa cum rezultă din datele furnizate de către e-achizitii.ro, este cel cu nr. 12499/23.01.2009, prin care SC Daconex SRL a furnizat municipiului Constanţa pungi de plastic şi polipropilenă necesară distribuirii pachetelor cu alimente, în valoare de 97.080 lei, adică de aproape un miliard de lei vechi. Aşadar, interesele lui Florian Constantin la Primăria lui Mazăre nu sunt deloc de neglijat.

Constantin: „O să-mi vând acţiunile"

Cum era şi firesc, l-am contactat telefonic şi pe Florian Constantin, pentru un punct de vedere referitor la întreg „tabloul" relaţiei sale comerciale cu Primăria Constanţa. „Nu mai particip la nicio licitaţie şi o să-mi vând acţiunile de la această firmă - deja am purtat discuţii în acest sens - pentru a nu mi se mai reproşa acest lucru. Este ceva rău în faptul că vreau să dau de muncă unor oameni?! Că plătesc nişte salarii?! Lăsaţi să vină cei din Bucureşti să câştige. Când m-am băgat în politică trebuia să-mi dau seama că aceste lucruri vor fi interpretate negativ, dar o să vând acţiunile", ne-a declarat Florian Constantin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 14 Jan, 2011 13:51 Trebuie să vă obişnuiţi cu gîndul că în REPUBLICA CONSTANŢA nu este opoziţie ,punCT.
  • Sile this Millennium 14 Jan, 2011 13:47 Halala opoziţie mai face PDL-Constanţa lui Fasole!!!
  • Sile this Millennium 14 Jan, 2011 13:45 Ştiam mai demult....am atras atenţia cuiva important din PD-L la timpul potrivit....
  • CARACTERELE DIN PDL 14 Jan, 2011 09:51 "Nu pot pentru casa nu...",insa de aceasta colaborare,ca si de altele mult mai grase,se stia de vreo 2 ani.Insa,asa cum interesul poarta fesul, tot asa,cei care au acum alte interese,scormonesc in mizeriile politice cu al caror miros erau obisnuiti deja si-l smotocesc pe specialistul in gramezi.O fi bine,o fi rau,nici nu vreau sa stiu, insa CARACTERUL tuturor celor implicati se desconspira incet,incet.Tot asa cum PDL-ul se dizolva incet,incet,in sucul gastric al electoratului. DIGESTIE USOARA,FARA COMPLICATII !
  • PDL-ist colegiu 10 14 Jan, 2011 00:12 Il votez pe Florian Constantin sau pe oricine altcineva va candida la municipiu. Stavrositu nu mai are ce cauta la PDL am vazut ce-i poate capul. Suna ca disperatii sa mergem sa-i semnam convocatorul Stavrositei dar nu o mai asculta nimeni. PLEACA STAVROSITU SI LASA pdl-ul