Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep instruirile la Inspectoratul de Stat în Construcţii

ro

01 Nov, 2010 00:00 1480 Marime text
chiru_cursuri_-_gigi_chiru.jpgÎn cursul acestei săptămâni, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa a decis să organizeze gratuit, pe o perioada nedeterminată, instruiri săptămânale cu primarul şi arhitectul-şef sau reprezentanţi ai acestora, din fiecare localitate din judeţ.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că în ultima perioadă au fost constatate deficienţe importante în procesul de emitere a autorizaţiilor de construire de către autorităţile administraţiei publice judeţene şi locale. ,,ISC apreciază ca necesară organizare unor întâlniri informale şi instruiri periodice cu factorii responsabili de la nivelul autorităţilor locale, în scopul prevenirii apariţiei unor deficienţe de legalitate în procesul de avizare şi aprobare a documentaţiilor de urbanism, de emitere a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare, cât şi de exercitare a controlului privind disciplina în construcţii", a declarat Gigi Chiru, şeful ISC.

Inspectorul ISC a mai adăugat şi faptul că a fost modificat cadrul legal pe baza căruia autorităţile administraţiei publice locale emiteau acte de autoritate în domeniul urbanismului, competenţa de emitere a autorizaţiilor de construire pentru intravilanul şi extravilanul comunelor revenind exclusiv primăriilor care au organizat la nivel local structuri de specialitate.

Instruirile încep joi, de la ora 13.00, şi se vor ţine la sediul ISC Constanţa. Invitaţia va fi transmisă prin fax, la începutul fiecărei săptămâni, pentru un număr de zece primării. În prima săptămână sunt invitaţi să participe reprezentanţii localităţilor Crucea, Pantelimon, Vulturu, Târguşor, Grădina, Cogealac, Fântânele, Săcele, Istria şi Mihai Viteazu. ,,După terminarea perioadei de instruire, primăriile care nu vor sau nu au nevoie să participe la aceste întâlniri vor fi verificate şi controlate la sediul acestora de către inspectorii ITC. În felul acesta, încercăm să acoperim tot judeţul şi să avem garanţia că nu vom mai întâlni autorizaţii de construire care pot face obiectul unor acţiuni în instanţă", a conchis Gigi Chiru, directorul ITC Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marin 01 Nov, 2010 15:50 Campania electorala a inceput.Urmeaza sa vedem unde va candida domnul Chiru Gheorghe.Poate vine la Mangalia ca avem nevoie de oameni ca el.