Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoliul lui Petro de la GNM, „transat" saptamana viitoare

ro

22 Aug, 2009 03:09 869 Marime text
„Nu pot spune că a fost vina cuiva, dar inspectorii care au dat amenzi la Valu lui Traian au fost mai zeloşi decât cerea cadrul legal", a susţinut liderul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, Mircea Banias.

Reacţia a venit la câteva zile după ce săptămâna trecută, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PD-L, primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a iscat un scandal de zile mari, în care pionul principal era şeful Gărzii de Mediu, care era acuzat că a dat amenzi prea mari administraţiei locale pentru neînchiderea gropilor de gunoi la termenul prevăzut de lege. „Am avut o discuţie cu domnul Petro şi a rămas ca problema să fie dezbătută în şedinţa BPJ de săptămâna viitoare. Trebuie mai întâi să stăm de vorbă şi cu ceilalţi primari, unde s-au dat amenzi, pentru a vedea exact cât de gravă este problema", a mai adăugat Banias. Cât despre o eventuală înlocuire a şefului GM cu fostul parlamentar şi şef al Agenţiei de Mediu Constanţa, Adrian Manole, liderul PD-L nu a dorit să comenteze nimic, argumentând că o asemenea ipoteză nu a fost luată în discuţie, în condiţiile în care ceea ce s-a întâmplat nu este încă foarte clar. „Nu pot spune că a fost vina cuiva, dar inspectorii care au dat amenzi la Valu lui Traian au fost mai zeloşi decât cerea cadrul legal. Se vor găsi soluţii, iar problema va fi rezolvată", a mai completat Banias.

În argumentarea cauzei sale, săptămâna trecută, primarul Mitroi susţinea că amenzile aplicate primăriei pe care o conduce sunt prea mari, comparativ cu altele asemănătoare, aplicate altor primării pentru aceeaşi problemă. „Eu nu am bani să le închid pe amândouă deodată. Putea să-mi dea un avertisment înainte sau să îmi mai lase timp să rezolv şi problema celei de-a doua gropi. Eu nu o să-l las. Oricum, am contestat amenda în instanţă. Problema am să o tranşez eu", replica înverşunat, la acel moment, primarul din Valu lui Traian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii