Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din a treia incercare Matei de la Navodari vrea sa cumpere molizi argintii

ro

20 Jan, 2010 02:38 3106 Marime text
cap_5.jpgMunicipalitatea năvodăreană nu se dezminte de la a înfrumuseţa oraşul cu molizi de cea mai bună calitate. După ce în octombrie şi decembrie, primăria a organizat două licitaţii avănd acelaşi obiect, municipalitatea încearcă pe 25 ianuarie o altă rundă de achiziţie a 150 de molizi.

Dacă la licitaţia din octombrie, primăria vroia să cumpere 300 de brazi argintii punănd la bătaie 252.100 lei, iar la cea din noiembrie 261.500 lei pentru 301 molizi şi 50 de bucăţi de ienupăr, pentru aceea din ianuarie autorităţile sunt dispuse să dea 400.000 de lei. Potrivit invitaţiei nr. 230065 din 6.11.2009, licitaţia a fost anulată în SEAP în data de 9 decembrie, pe motiv că au fost depuse oferte inacceptabile sau neconforme cu cerinţele.

În cazul în care această procedură va fi dusă pănă la capăt, 150 de molizi argintii vor fi plantaţi pe spaţiile verzi din municipiu. Potrivit invitaţiei numărul 239174 din 16 ianuarie 2010, pe lăngă furnizarea numărului de molizi solicitaţi de primărie, contractul implică şi asistenţă la plantare. Pe toată durata plantării furnizorul va asigura prezenţa a cel puţin doi specialişti care să urmărească desfăşurarea activităţii de plantare şi care să acorde sugestiile necesare unei plantări corespunzătoare.

Aşa cum arată datele documentaţiei de atribuire, pe toată durata operaţiunilor de plantare furnizorul va asigura prezenţa a cel puţin doi specialişti care să urmărească modul cum sunt plantaţi aceşti arbuşti.

Cei interesaţi îşi pot depune ofertele pănă la data de 25 ianuarie ora 9.00, urmănd ca în aceeaşi zi de la ora 14.00, să aibă loc şedinţa de deschidere a ofertelor.

De pe lista cerinţelor pe care solicitantul le-a cerut sunt evidenţiate şi cele referitoare la dimensiunile pe care trebuie să le aibă molizii. Astfel, se cer 100 de bucăţi care să aibă o înălţime cuprinsă între 2,5 şi trei metri şi 50 de bucăţi mai mari, între 4,5 - 5 metri, aceştia urmănd a fi furnizaţi în termen de cinci zile de la data comenzii. Căt despre plata materialului dendrologic, aceasta se va face exclusiv după recepţia calitativă şi cantitativă realizată de o comisie numită prin dispoziţia primarului oraşului Năvodari.

molizi_navodari_-_molid_argintiu.jpg„Le-am cerut molizi argintii, ei au venit cu verzi"

L-am contactat şi pe primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei pentru a ne da mai multe detalii legate de contractul pe care autorităţile locale vor să-l predea acum, la o a treia încercare. „La celelalte două licitaţii organizate ofertanţii nu au îndeplinit nici măcar minimul cerinţelor solicitate. Le-am cerut molizi argintii, ei au venit cu verzi, nu se potriveau mărimile cerute şi în plus, unii erau şi injectaţi", ne-a declarat primarul. „Am cerut vizualizarea unor mostre, le-am cerut practic molizi care să arate ca cel din faţa primăriei. Spre deosebire de precedenta licitaţie, unde am cerut şi asistenţă tehnică la plantare - anulată, acum am cerut doar livrarea acestora", a completat şeful serviciului de achiziţii publice din cadrul primăriei, Adi Constantin.

Căt priveşte banii care vor fi alocaţi pentru acest contract, primarul Matei ne-a declarat că aceştia vor fi acordaţi din bugetul pe 2010, chiar dacă nu a fost încă aprobat. „Avem voie să organizăm licitaţii atăta timp căt valoarea totală a acestora nu depăşeşte într-o lună 1/12 din totalul bugetului pe anul trecut al municipalităţii. Practic se lucrează pe legea veche. Măcar de am găsi o firmă care să întrunească toate condiţiile", a mai completat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii