Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culetu si Babu, la judecata PNL-ului cu Victor Manea (document)

ro

03 Jun, 2010 03:29 2122 Marime text
cap_10.jpgAbia în ultima zi din mai, pe 31, membrii liberali contestatari ai alegerilor din cadrul organizaţiei locale a PNL Constanţa au trimis la centru, către Biroul Politic PNL şi Curtea de Onoare şi Arbitraj, o contestaţie referitoare la modul de desfăşurare al alegerilor la municipiu

Plângerea liberalilor este semnată de fostul candidat la şefia PNL Constanţa, Dănuţ Culeţu, şi de Gheorghe Babu, fost director al DADL Constanţa.

După ce săptămâna trecută peste 350 de pensionari, membri ai organizaţiei de pensionari din PNL au semnat contestaţia privind modul de desfăşurare al alegerilor la municipiu, în cele câteva zile scurse, 57 de membri liberali ai organizaţiei au demisionat din partid. „Există posibilitatea să mai fie şi alte demisii, dar până la soluţionarea contestaţiei trimise de noi la centru, nu participăm la nicio şedinţă organizată de partid. Nu-l recunoaştem pe Victor Manea. Aşteptăm răspuns de la preşedintele partidului şi să ni se facă dreptate. Contestaţia a fost trimisă în termenul legal de contestare, zece zile de la alegeri", a declarat ieri preşedintele organizaţiei de pensionari, Eugen Cojocaru. Acesta a mai adăugat faptul că, în cazul în care nu se va primi un răspuns cât mai curând, membrii pensionari liberali vor merge la Bucureşti şi vor sta direct de vorbă cu Crin Antonescu.

„Vrem să semnalăm faptul că ceea ce s-a întâmplat sâmbătă (n.r. 15 mai) a viciat rezultatul, iar munca pe care pensionarii au depus-o în campaniile electorale nu a fost apreciată. Prin această acţiune de strângere a semnăturilor am vrut să văd care dintre membrii PNL sunt alături de mine. Sunt oameni care au muncit în campanie şi care acum sunt nedreptăţiţi. 350 de semnături demonstrează că sunt multe nemulţumiri", preciza, la sfârşitul săptămânii trecute, cel de-al doilea candidat la municipiu care s-a retras din cursă, Dănuţ Culeţu.

Ce cuprinde contestaţia

În contestaţia trimisă de cele câteva sute de membri PNL, care nu recunosc noua conducere liberală de la municipiu, sunt aduse mai multe argumente în ceea ce priveşte vicierea scrutinului. Potrivit acesteia, este contestat faptul că aşa cum prevede statutul PNL, hotărârile de convocare ale Adunărilor Generale se emit cu 30 de zile înainte de data desfăşurării şi că în şapte zile de la hotărârea convocării, decizia se va transmite Biroului Politic. În plus, convocatorul trebuie să-i cuprindă pe toţi membrii activi ai partidului. După cum susţin contestatarii, toate aceste prevederi au fost încălcate, plus că respectivul convocator nu a fost afişat la sediul organizaţiei municipale decât pe 21 mai, seara, în condiţiile în care alegerile au avut loc pe 22 mai. Contestatarii mai amintesc şi două persoane - Doina şi Alexandru Popovici - care ar fi avut drept de vot, dar nu erau membri de partid de cel puţin trei luni, aşa cum prevede statutul partidului.

În plus, se pare că pe convocatorul în cauză ar fi existat persoane care ar fi avut numele trecut de două ori. „O dată cu datele de identificare de la înscrierea în PNL şi încă o dată după schimbarea buletinului sau a cărţii de identitate", se precizează în contestaţie adăugându-se şi numele celor în cauză: Tase Avram, Florica Bucăţică, Angela Popescu, Ana Tobă, Luiza Bădulescu, dar şi alţii. Liberalii revoltaţi mai susţin şi faptul că nu au fost convocate persoane care au fost oameni de vază ai partidului, dându-l ca exemplu pe fostul senator Vergil Şerbu. De asemenea, liberalii susţin că în convocator au fost intenţionat trecute multe nume scrise greşit.

În ediţia online puteţi vizualiza contestaţia în întregime.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii