Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiile pesediste i-au dat votul lui Basescu

ro

08 Dec, 2009 00:12 1570 Marime text
cap4.jpgDupă un exit-poll care îl arăta câştigător pe aspirantul PSD la funcţia de preşedinte al statului, Mircea Geoană, numărătoarea voturilor din toate secţiile de votare din ţară dar şi cele din diaspora au evidenţiat că laurii au fost luaţi de adversarul de temut a lui Geoană, Traian Băsescu. După cum arată numărătoarea paralelă la PD-L, candidatul democrat-liberal la funcţia de preşedinte a fost votat de 53,63% dintre locuitorii judeţului.

Spre jalea pesediştilor de la malul mării, judeţul a ales ca Traian Băsescu să continue proiectele pe care le-a iniţiat în cei cinci ani cât a fost şeful statului. Cu excepţia Colegiului 3, coordonatoarea acestuia, Cristina Dumitrache, a fost singura care a scos pentru partidul şi candidatul Geoană un procent de 53,7%. În restul colegiilor pesediste 6, 7, 8 şi 9, Traian Băsescu a ieşit învingător.

Astfel, colegiul condus de Eduard Martin - Colegiul 6 - l-a scos învingător pe Băsescu cu 53,8%, în cel condus de Manuela Mitrea, candidatul susţinut de PD-L a luat 52,5% dintre sufragii, în vreme ce în 9, Geoană a fost învins cu 54,8% dintre voturi în favoarea lui Băsescu. Social-democratul Matei Brătianu a fost cel mai terfelit dintre pesedişti, cetăţenii colegiului său, nr. 7, votând cel mai mult pe Băsescu, 57%.

Colegiul lui Iorguş, 64,4% pentru Băsescu

Dintre colegiile coordonate de parlamentari PD-L, cel mai mult s-a votat pro PD-L în Colegiul 5, colegiu aflat în mâna pedelistului Zanfir Iorguş. Într-un colegiu care cuprinde municipiul Mangalia şi localităţile Tuzla, Costineşti, Pecineaga, toate conduse de primari PSD, Traian Băsescu a luat cele mai multe voturi: 21 429 de voturi din totalul celor 35 131 valabil exprimate.

Şi în Colegiul 4, al lui Constantin Chirilă, democrat-liberalii s-au coordonat cât se poate de bine şi au reuşit să strângă 56,4% dintre sufragii în favoarea lor. La fel şi în Colegiul 10, al Mariei Stavrositu, constănţenii au fost de partea sa, acordându-i actualului preşedinte o credibilitate de 54,8%.

În colegiile conduse de liberalii Gheorghe Dragomir (Colegiul 1) şi Mihai Lupu (Colegiul 2), pesediştii n-au fost aproape deloc privilegiaţi. Democrat-liberalii au fost votaţi de 53,1% de cetăţenii din localităţile arondate Colegiului 1 şi de 45,9% dintre cei din Colegiul 2.

{mos_ri:Traian Basescu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 08 Dec, 2009 16:39 Comentariile de pe net sunt un fel de CURTEA CU JURATI de la AMERICANI.N-ar fi rau ca si ROMANIA sa faca SCHIMBARI in JUSTITIE : CURTEA CU JURATI.