Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Palaz, noul prefect al judetului

ro

02 Oct, 2009 02:56 2022 Marime text

cap_4.jpgPropunerea sa în funcţia ocupată până mai ieri de către Liviu Brăiloiu a fost trimisă de PD-L Constanţa la Bucureşti, imediat după ce PSD şi-a anunţat ieşirea de la guvernare

PSD şi-a retras „trupele" de la guvernare, anunţând ieri, public, prin liderul partidului, Mircea Geoană, că nu mai este cale de convieţuire alături de PD-L. Divorţul Coaliţiei atrage după sine partajul funcţiilor publice. Practic, după ce şi-a strâns jucăriile din Guvern, PSD este obligat să renunţe la toate funcţiile pe care oamenii săi le-au deţinut, fiind numiţi politic. Primii care cad, după miniştri, sunt prefecţii.

Imediat după ce PSD a anunţat ieşirea de la guvernare, PD-L Constanţa a trimis deja propunerea pentru funcţia de prefect al Constanţei, deţinută de Liviu Brăiloiu. Vicepreşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian, ne-a confirmat faptul că democrat-liberalii constănţeni l-au propus pentru ocuparea funcţiei de prefect al Constanţei pe Claudiu Palaz. Până acum, Claudiu Palaz a ocupat funcţia de subprefect. Din câte se pare, Liviu Brăiloiu a fost primul prefect din ţară înlocuit din funcţie. Potrivit vicepreşedintelui PD-L Constanţa, Florin Mitroi, propunerea a fost înaintată Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. „Din câte ştiu eu, domnul Palaz va fi, de mâine (n.r. de astăzi), noul prefect al judeţului Constanţa", ne-a declarat Florin Mitroi. Şi preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, ne-a declarat că organizaţia l-a propus în funcţia de prefect al judeţului Constanţa pe Claudiu Palaz.

claudiu_palaz_07.jpgChiru şi Florea şi-ar fi dorit şi ei

Banias a afirmat că funcţia ar fi fost dorită şi de Gigi Chiru şi Daniel Florea, însă a adăugat că s-a optat pentru numirea lui Claudiu Palaz, întrucât timpul rămas până la alegeri este scurt şi pentru a fi prefect trebuie date examene pentru a intra în Corpul înalţilor funcţionari publici. „Domnul Palaz are şi experienţa necesară şi de aceea este propunerea potrivită", a specificat Banias. Tot el a precizat că, potrivit informaţiilor de la centru, prefecţii PSD vor deveni subprefecţi. Aşadar, şi prefectului Liviu Brăiloiu i se va aplica, odată înlocuit din funcţie, principiul mobilităţii. Astfel, el va fi trecut fie pe funcţia de subprefect al judeţului, în locul lui Claudiu Palaz, fie va deveni inspector guvernamental. Menţionăm că niciunul dintre cei doi nu a putut fi contactat.

{mos_ri:Claudiu Palaz}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii