Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiriasi de lux, pe criterii politice

ro

23 Jul, 2009 02:13 6022 Marime text
cap_1.jpg12 concetăţeni, promovaţi pe diverse funcţii în Capitală, beneficiază de locuinţe de serviciu oferite de RA-APPS

Coaliţia guvernamentală PSD - PD-L a adus multor activişti de partid din cele două formaţiuni politice „norocoase", pe lângă promovarea în funcţii importante, şi oportunitatea de a locui în Capitală.

„Mutaţi" în interes de serviciu, mai mulţi constănţeni s-au văzut „nevoiţi" să trăiască în Bucureşti, cu salarii mari şi în locuinţe de serviciu al căror confort este invers proporţional cu preţul chiriei. Pe lista chiriaşilor de lux ai RA-APPS, în vile sau apartamente luxoase, situate în zone atractive ale Capitalei, am regăsit numeroşi concetăţeni, majoritatea făcând parte din echipa de lucru a ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi. Veniţi din provincie, aceştia s-au trezit că, în schimbul unor chirii modice, beneficiază de tot confortul. Printre ei l-am remarcat pe Adrian Crăciun, directorul de cabinet al şefului de la Mediu. Fost director executiv adjunct în Primăria Constanţa şi coordonator în cadrul Zonei Metropolitane Constanţa, Crăciun a dovedit profesionalism, iar Nemirschi l-a luat alături. Conform contractului de chirie pentru suprafaţa ce i-a fost alocată cu destinaţia locuinţă de serviciu, directorul de cabinet al ministrului Mediului achită 211,14 lei.

Lista se continuă cu Irina Tudorache, consilier personal la Ministerul Mediului, fost director executiv adjunct în Primăria Constanţa şi ex-manager proiect în cadrul Zonei Metropolitane Constanţa, pentru a cărei locuinţă de serviciu se achită o chirie de 146,48 lei. Şi consilierul personal al lui Nemirschi, Narcis Halil, fost angajat în cadrul SPITVBL Constanţa, a devenit „bucureştean", iar pentru locuinţa sa de serviciu se achită, lunar, 378,04 lei, sumă care ne determină să credem că dispune de un spaţiu frumuşel.

colaj.jpgDin director comercial al General Trade, Adrian Gearap a ajuns consilier personal la cabinetul ministrului Mediului. Şi cum obrazul subţire cu cheltuială se ţine, locuinţa sa de la RA-APPS Bucureşti costă, lunar, 441,61 lei. De altfel, s-ar putea spune că Gearap trăieşte pe picior de egalitate cu şeful său, ministrul Nemirschi, întrucât demnitarul plăteşte aceeaşi chirie. Echipa tomitană de la Mediu se completează cu două prezenţe feminine, ambele chiriaşe în locuinţele puse la dispoziţie de RA-APPS. Prima este Tincuţa Doga. Fost angajat al Primăriei Constanţa, membru al echipei care se ocupa de Zona Metropolitană Constanţa şi al Consiliului de Administraţie al RADET Constanţa, în prezent, Doga este secretar personal al ministrului Nemirschi şi beneficiara unei locuinţe de serviciu aparte, pentru care achită o chirie de 378,04 lei. Nu în ultimul rând, dar la costuri ceva mai mici (355,69 lei), s-a instalat în Bucureşti şi Virginia Ştefănică, ex-director general al SPITVBL Constanţa, actual secretar general în cadrul Ministerului Mediului.

Echipă tomitană şi la Transporturi

Influenţa PSD Constanţa a avut ca efect şi „infiltrarea" în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a unei alte echipe tomitane. Valentin Preda, secretar de stat în cadrul ministerului, s-a mutat într-un imobil RA-APPS pentru care plăteşte o chirie de 286,31 lei. Ca orice provincial, a dorit să aibă şi el oameni de încredere. Aşa s-ar putea explica „transferarea" Laviniei Geanina Cazan, fostă angajată în cadrul CEC Bank - Sucursala Constanţa, actual director de cabinet al secretarului de stat Preda şi chiriaşă a RA-APPS, în schimbul a 157,45 lei, lunar. Norocul i-a surâs şi consilierului personal al lui Preda, Decebal Şerban. Fost inspector de specialitate în cadrul Autorităţii Navale Române şi fost căpitan port, specialist al Căpităniei Zonale Constanţa, Şerban s-a acomodat cu noul statut ce i-a asigurat şi o locuinţă de serviciu de lux la preţul de 160,15 lei/lună.

Lista constănţenilor găzduiţi în vile sau apartamente de lux ale RA-APPS se continuă cu fostul director la BTT Costineşti în anul 1989, actual secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Cezar Armeanu, chiriaş pentru suma de 292,48 lei.

De o locuinţă de serviciu de la RA-APPS beneficiază şi fostul subprefect al judeţului Constanţa, în prezent inspector guvernamental, Adrian Viorel Nicolaescu, care achită, lunar, doar 136,73 lei.

{mos_ri:PSD,PD-L,chirie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii