Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Mangaliei, aprobat de Trezoreria Constanta

ro

16 Apr, 2010 03:08 1485 Marime text

În timp record, mai marii Trezoreriei Constanţa au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Primăriei Municipiului Mangalia, votat sâmbătă la prânz de o majoritate PSD-FD-PDL. Depus marţi, acesta a primit girul finanţiştilor constănţeni în cursul zilei de ieri.

Într-un comunicat de presă al primăriei, se arată că „Starea de normalitate din Mangalia a fost astfel confirmată şi va continua. Primele semne se văd deja: cadrele didactice şi-au primit salariile! La Mangalia se vor continua proiectele sociale: Cantina Socială va oferi un prânz cald pe zi celor 395 de nevoiaşi. Deşi curăţenia de primăvară pentru pregătirea oraşului şi a staţiunilor a început mai târziu, se depun eforturi pentru a fi respectate graficele, astfel încât municipiul Mangalia şi staţiunile aferente să fie gata pentru a primi turişti de 1 Mai. Se pregătesc pachetele de alimente pentru persoanele cu pensii mici şi pentru cele cu nevoi speciale. Cei mai mici locuitori ai municipiului se vor bucura de noi locuri de joacă şi parcuri de agrement, iar pensionarii vor avea noi pavilioane de vară. Tinerii îşi pot pune din nou speranţa în Locuinţele Ieftine pentru Tineri, locuinţele ANL şi locuinţele sociale".

Totodată, proiectele de dezvoltare a turismului în sudul litoralului vor continua astfel: Program PHARE Turism Balnear şi de Agrement (cordonul Saturn-Venus) - se va finaliza cu o mică întârziere faţă de termenul prevăzut în contract; Reabilitare şi ecologizare Lacuri Neptun POR 2007-2013 (are asistenţă financiară nerambursabilă); Expertiza tehnică, audit energetic, studiu de fezabilitate şi PT pentru Reabilitare termică clădiri multietajate (program guvernamental de izolare termică) - se va face proiectarea pentru toate blocurile incluse în planul anual de termoizolare aprobat prin HCL din 17.12.2009; Studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi avizele pentru Clubul Nautic Mangalia (proiect european transfrontalier depus la BRCT), cât şi cele pentru Expo Center Mangalia (proiect cu fonduri europene) - se vor realiza, cu atât mai mult cu cât al doilea proiect este aprobat de ministrul Elena Udrea şi este inclus în HG Nr. 120/2010 publicat în Monitorul Oficial 126/24.02.2010, în lista de investiţii a obiectivelor turistice. Se vor mai realiza alte două proiecte trecute pe lista de investiţii a obiectivelor turistice: Studii de oportunitate şi fezabilitate parc tematic Aqua Parc şi Western Parc, precum şi SF+PT+DDE+TOPO+GEO Reabilitare şi Modernizare Zona Port Turistic (de la clădirea RAJA până la Hotel Paradiso).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii