Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias „Vom rezolva si numirile la deconcentrate"

ro

04 Aug, 2009 02:57 1144 Marime text

 „Au mai fost discuţii. Acum încerc şi eu", declara ministrul Turismului, Elena Udrea, în urmă cu două săptămâni, când a decis să se implice în rezolvarea problemei directorilor pedelişti care au mai rămas de instalat în funcţii

Ajuns deja un subiect de notorietate în prim-planul vieţii politice constănţene, problema instalării şefilor în fruntea instituţiilor deconcentrate pare departe de a fi soluţionată.

După mai bine de jumătate de an de speranţe că algoritmul împărţirii conducerilor instituţiilor deconcentrate va fi respectat întocmai de cele două partide, speranţele directorilor pedelişti şi pesedişti care îşi aşteaptă numirile sunt din ce în ce mai slabe. Lipsa de comunicare între liderii locali ai celor două partide aflate la guvernare, Radu Mazăre şi Mircea Banias, a fost principala cauză pentru care, nici până la acest moment, lucrurile nu sunt clare. Cei mai nemulţumiţi sunt însă pedeliştii, care nu au mai primit niciun alt ordin de numire de la instalarea lui Şenol Zevri la conducerea Agenţiei de Mediu.

Statistica prezentată în urmă cu două săptămâni, referitoare la posturile rămase încă neocupate, a rămas aceeaşi. În aşteptarea numirilor se află, la acest moment, Gheorghe Balaban, pregătit pentru preluarea conducerii Inspectoratului de Concurenţă, Gheorghe Şuţu - la Oficiul de Mobilizarea Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare, Viorel Popescu - Centrul Român de Comerţ Exterior, Hristu Tararache - Loteria Română, Mihai Cloceanu - ISCIR judeţean şi Ioan Toanchină - la ANIF. După cum susţinea, la acel moment, liderul judeţean, senatorul Mircea Banias, ordine de numire se mai aşteaptă şi pentru directorul coordonator care ar trebui să o înlocuiască pe Daniela Neagu, instalată în funcţia de director adjunct coordonator la ITM Constanţa, pentru cele două Sanatorii - de la Mangalia şi Techirghiol, dar şi SAPARD şi ISC.

Colacul de salvare al pedeliştilor a venit de la ministrul Turismului, Elena Udrea. Ea s-a oferit, în cadrul unei întrevederi cu conducerea locală a partidului, să poarte personal discuţii atât cu preşedintele Radu Mazăre, şi cu vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, despre situaţia deconcentratelor şi a celor trei mandate de consilier local ale PD-L, care nu au fost preluate de partid, dar şi cu miniştrii responsabili. Asta în condiţiile în care relaţiile demnitarului cu mai-marii municipiului şi judeţului de la malul mării s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni.

„A rămas să se ocupe"

Contextul politic actual şi tensiunile constante existente în interiorul coaliţiei nu au constituit un prilej favorabil pentru ca promisiunea făcută de Elena Udrea să fie pusă în aplicare. „A rămas să se ocupe în perioada următoare de această problemă, mi-a spus că va încerca să găsească o soluţie. La ce tensiuni sunt acum în coaliţie... Întâi să se rezolve această problemă şi mai apoi o vom rezolva şi pe a noastră", a evidenţiat liderul PD-L, Mircea Banias. Chiar dacă pare că situaţia numirilor este una fără de sfârşit, liderul local este de părere că, într-un sfârşit, apele se vor limpezi. „Am discutat problema în repetate rânduri şi cu Gheorghe Fluture, şi cu Vasile Blaga. Spre exemplu, Bazac a semnat ordinele de numire pentru cele două sanatorii, dar nici până acum nu au ajuns la Constanţa", a mai completat Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 04 Aug, 2009 07:02 Elena,un adevarat Hercule cu fusta,este nadejdea nastra.A reusit cu mult curaj sa curete grajdul organizatiei PD-L Constanta fara sa foloseasca apa,rezervand-o pentru litoral si spalarea pacatelor Este omniprezenta si omnipotenta.Specialista in intermedieri,va duce tratative cu cei doi ispravnici neispraviti Mazare si Constantinescu,relatiile cu acestia fiind mult mai bune decat cu majoritatea membrilor pedelisti care o iubesc ca sarea-n ochi. Cuplarea celor doua probleme,a "descentratelor" si a celor trei consilieri,nu va duce la rezolvarea dorita.Mazare,daca este cu adevarat un ticalos,nu va accepta sub nici un motiv indepartarea celor trei,cel putin din ambitie si dor de razbunare pentru faptul ca toti l-au condamnat,pe buna dreptate,pentru port de uniforma nazista.Dar mai ales din cauza ca nu sunt cu nimic mai prejos decat cei ce urmeaza sa-i inlocuiasca.Propunerile de numire a unora si altora la descentrate s-a facut pe criterii doar de Udrea si Banias stiute,fiind un bun prilej de rafuiala si de eliminare a unor incomozi,sau de demisie pentru cei care-si stiu valoarea si au fostbtratati cu indiferenta sau dispret.Elena are o politica specific feminina ;"voi vedea"."voi incerca","voi discuta" ma voi "implica",iar voi "veti astepta" calendele grecesti.Exista totusi o speranta:poate se va gasi cineva s-o rapeasca.