Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artistul plastic Ion Titoiu, cetatean de onoare

ro

10 Dec, 2009 00:58 6661 Marime text
ion_titoiu.jpgÎn şedinţa de Consiliu Local de ieri, aleşii au votat în unanimitate, cu 26 de voturi pentru, şi o abţinere, proiectul de hotărâre referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare al Constanţei, artistului Ion Tiţoiu, profesor universitar la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universitatii „Ovidius", sectia Pedagogia Artei, specialitatea Pictură - Sculptură.

Artistul le-a mulţumit autorităţilor locale care i-a recunoscut public valoarea creaţiei, invitându-i pe curioşi să-i admire operele la Muzeul de Artă din Constanţa. Ion Tiţoiu a precizat că din 2010, se va retrage din prim-planul mediului artistic constănţean şi se va muta în judeţul Tulcea, la Slava Rusă. Recomandarea în vederea acordării distincţiei a fost înaintată Consiliului Local de preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala Constanţa, Doina Păuleanu.

Artistul plastic este absolvent al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, promoţia 1978, la clasa profesorului Eugen Popa. Din 1980 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi din 1990, este preşedintele primei Fundaţii de Artă din România. În cei treizeci şi cinci de ani de activitate, a avut 23 de expoziţii personale şi 78 de expoziţii colective, naţionale şi internaţionale în România, Statele Unite ale Americii, Argentina, Uruguay, Japonia, Spania, Franţa, Polonia şi Rusia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii