Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia zi de licitatii Dominic (BT Cafe) si Greavu (Romned) poftesc si alte plaje din Mamaia

ro

29 Apr, 2010 02:57 6449 Marime text
cap_dadl.jpgCea de-a treia zi a licitaţiilor pentru plajele litoralului Mării Negre i-a reunit, la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, în mare parte, pe aceeaşi ofertanţi ca şi în ziua precedentă

Acelaşi Sorin Greavu de la Romned Port Operator, Dominic Ciobotaru - directorul hotelului Selena din Mamaia şi administratorul BT Cafe, dar, mai nou, şi George Guci, directorul Hotelului Modern din Mamaia. Aceştia şi-au prezentat ieri ofertele pentru cele 18 subsectoare ale Mamaia IV, sector care se întinde la Hotel Palace Pelican până la terasa „La Vanghelis".

Operatorii de plajă şi hotelierii interesaţi să pună mâna pe un subsector de plajă din Mamaia IV s-au înghesuit ieri în cea de-a treia zi a şedinţelor de deschidere a ofertelor. Potrivit celor declarate de unul dintre membrii comisiei de evaluare a ofertelor, pentru cele 18 subsectoare în care a fost împărţit Mamaia IV au fost depuse 35 de oferte. La fel ca şi în zilele trecute, reprezentanţii ABADL au fost mai ordonaţi şi au stabilit un program strict pentru deschiderea ofertelor astfel: pentru sectoarele 1 - 5, deschiderea a avut loc între 10.00 - 12.00, sectoarele 6 - 12 între 12.00 şi 15.00 iar sectoarele 13 - 18, după ora 15.00.

De pe lista ofertanţilor veniţi ieri „s-au remarcat" atât directorul Romned Port Operator, Sorin Greavu dar şi unul dintre personajele mondene constănţene, administratorul BT Cafe, Dominic Ciobotaru, venit în aceeaşi formulă şi prestanţă ca în urmă cu două zile. După cum ne-a declarat înainte de a fi chemat în sala de şedinţe, ieri, Ciobotaru a fost prezent pentru a licita pentru subsectorul 5 din Mamaia IV, adică plaja din dreptul Hotelului Mercur. Preţul pe metrul pătrat pentru acest sector a pornit de la 9,78 lei pentru fiecare metru pătrat.

colaj_1.jpg„Nu mai ştiu numărul sectoarelor licitate"

De cealaltă parte, Greavu, venit să mai câştige probabil ce a mai rămas din staţiunea Mamaia, a intrat în sala de şedinţe încă de la startul licitaţiei şi nu a mai ieşit decât pentru „pauze". „Licitez pentru prea multe sectoare să le mai ştiu numărul sau sectoarele exacte", a susţinut Greavu care a precizat că licitaţia din acest an îl dezavantajează faţă de contracandidaţi, pentru că nu ar deţine o unitate de cazare, lucru care i-ar fi ridicat punctajul final cu 25%.

Pe lista ofertanţilor care s-au prezentat ieri de dimineaţă la sediul ABADL a fost şi directorul hotelului Modern, George Guci, care, după cum susţine, vine pentru prima dată să-şi liciteze plaja din dreptul hotelului pe care îl deţine în staţiune. „Licitez pentru subsectorul 4 din Mamaia IV şi sper să reuşesc să obţin plaja din dreptul hotelului meu. Ştiu că am un contraofertant, deci licitaţia de azi pentru acest subsector se va finaliza în cursul zilei de azi", a mai adăugat Guci. Contraofertantul nu era nimeni altcineva decât Romned. „Având un hotel cu peste 350 locuri de cazare şi restaurant, cred că am şanse să câştig", a declarat administratorul Guci.

Ofertanţi mulţi, dar plajele rămân neadjudecate

Potrivit ultimei raportări venite în cursul după-amiezii de ieri, de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, în prima zi de licitaţie, pe 26 aprilie, pentru cele 24 de subsectoare de la Agigea, Olimp şi Vama Veche au fost depuse 30 de oferte, dar adjudecate doar două. În cea de-a doua zi, pentru cele 48 de subsectoare, s-au depus 37 de oferte, la final fiind adjudecate zece subsectoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii