Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A revenit Banias la sentimente mai bune sau nu a avut incotro?! Zevri este mentinut in fruntea Colegiului 2 si va distribui carnetele de partid

ro

06 May, 2010 03:14 1720 Marime text
cap_8.jpgMircea Banias a ajuns, se pare, la concluzia că războiala internă îi poate dăuna imaginii de candidat la şefia PDL Constanţa

Contrar aşteptărilor, şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa de aseară, s-a desfăşurat în linişte. Democrat-liberalii au rupt ritmul obişnuit al întrunirilor de până acum, au lăsat tonul mai moale şi au votat în unanimitate decizia privind organizarea alegerilor interne la nivelul organizaţiilor secţiilor de votare (OSV) şi al organizaţiilor locale.

De precizat că, aşa cum relatam şi în ediţiile anterioare, niciunul dintre responsabilii de Colegiu nu a fost înlocuit. Aşadar, atât Gheorghiţă Corbu, despre înlocuirea căruia s-a vorbit, cât şi Senol Zevri, despre care preşedintele PDL Constanţa, Mircea Banias afirma că a fost înlocuit, rămân în continuare în fruntea Colegiilor uninominale 3 şi respectiv 2. Reamintim cu această ocazie şi restul responsabililor de Colegiu: Ionel Manafu - Colegiul 1, deputatul Constantin Chirilă - Colegiul 4, deputatul Zanfir Iorguş - Colegiul 5, Gigi Chiru - Colegiul 6, Florin Mitroi - Colegiul 7, Laurenţiu Mironescu - Colegiul 8, Mircea Banias - Colegiul 9, Maria Stavrositu - Colegiul 10. Banias a precizat că nimeni nu va fi înlocuit, însă actuala listă de responsabili de Colegiu va avea nevoie de avizul Elenei Udrea, cea desemnată de conducerea centrală a partidului să coordoneze organizaţia de la Constanţa.

În ceea ce priveşte distribuirea carnetelor de membru în format nou, preşedintele interimar al PDL Constanţa, Mircea Banias, a precizat că, pe lângă cele 7.000 de carnete de membru aduse săptămâna trecută de la Bucureşti, vor mai fi aduse încă 5.000, iar distribuirea lor se va face de către secretarul general al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Senol Zevri. Banias a precizat că preschimbarea carnetelor se va face în măsura posibilităţilor, adăugând că, în cazul în care există membri de partid cărora nu li s-au eliberat carnete noi, ei pot participa la alegerile din OSV-uri pe baza carnetului vechi.

Întrebat dacă, în cazul în care în perioada premergătoare alegerilor vor exista înregimentări masive de membri şi aceştia vor dori să participe la vot, va fi posibil acest lucru, Banias a precizat că membrii noi, care şi-au depus adeziunile de aproximativ o lună nu vor putea să voteze întrucât există o procedură statutară în cazul noilor veniţi, care durează.

În ceea ce priveşte alegerile la nivelul conducerii judeţene a partidului, va fi elaborată şi aprobată o nouă decizie. Banias a spus că deocamdată, nu s-a stabilit cu exactitate data Consiliului Judeţean de Coordonare în cadrul căruia va fi ales şeful democrat-liberalilor constănţeni, dar că se va opta între 2, 3 sau 4 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • daniela 06 May, 2010 07:37 eu zic ca voi nici nu puteti dormi de grija lui Banias
  • redivivus 06 May, 2010 04:42 Un partid democrat care ignora democratia.Si este normal atata timp cat "cei alesi"sunt numiti,iar daca sunt numiti trebuie aprobati.De cand soarta celor care conduc destinele unui partid sunt la cheremul unei cucoane care,daca este analizata cu seriozitate nu s-a ramarcat prin nimic deosebit?Se presupune ca responsabilii de colegiu au fost selectati pe anumite criterii cel putin aparent statutare.In principiu acesti responsabili sunt sau vor fi parlamentari sau conducatori specialisti in descentrate.De ce este nevoie ca madam Udrea sa-si dea avizul? Avand asemenea autoritate esti silit sa te gandesti si la faptul ca nici nu mai e nevoie de alegeri,decizia finala fiind luata de o singura persoana,cum se si intampla in PDL.Un lucru este cert:toti se feresc de votul membrilor de partid si atunci cand alegerile trebuie totusi sa aiba loc,se fac astfel de aranjamente pentru ca sa fie "alesi" cei avizati de Udrea,devenita esalon superior.Grav este faptul ca astfel de fenomene se petrec in toate partidele romanesti.La baza democratiei de tip occidental stau alegerile,insa politica romaneasca ignora acest lucru.Se merge pe principiul dupa care se calauzeste natura,unde sefii nu se aleg ci se impun cu forta dupa care isi marcheaza teritoriile,asumandu-si dreptul de a fecunda favoritii si favoritele.Revenind la problema alegerilor,acestea ar trebui sa fie libere dar nu sunt si nici nu pot fi atata timp cat nu exista libertatea de opinie si posibilitatile de a o exprima.Presupunand ca "alesii"sunt alesi,la ce foloseste toata teoria si tevatura daca pana la urma acestia trebuie aprobati de organul superior.Si ce organ!
  • Bula 06 May, 2010 01:24 Intr-o zi, Ionel il intreaba pe taica-su: -Tata, ce-i aia Politica? -Pai, fiule, nu prea stiu cum sa-ti explic. Uite, sa-ti dau un exemplu: Eu sunt cel care aduce bani in casa asta, deci sa zicem ca eu sunt Capitalismul. Maica-ta administreaza banii, asa ca ea e Guvernul. Noi doi avem grija de tine. Sa spunem ca tu esti Poporul, doica e Clasa Muncitoare, iar frate-to ala mic e Viitorul. Acum, du-te si gandeste-te la ce ti-am spus. Merge Ionel la culcare, gandindu-se la exemplul dat de tatal sau. In timpul noptii, e trezit de plansetele fratelui sau. Se ridica din pat si merge pana in camera fratelui, unde observa ca acesta facuse pe el. Drept urmare, merge in camera parintilor, unde observa ca maica-sa doarme. Ca sa nu o trezeasca, hotaraste sa mearga sa-i spuna doicii. -Clasa Muncitoare !!! Guvernul doarme, Poporul nu e bagat in seama si Viitorul e in rahat …