Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistem de apa potabila pentru populatia din Olteni

ro

23 Apr, 2004 00:00 779 Marime text

Autoritatile locale din Independenta raspund doleantelor cetatenilor

In jurul datei de 15 mai vor demara lucrarile de realizare a santurilor necesare implementarii retelei de apa potabila * Problema lipsei retelei de apa in satul Olteni este una vitala pentru comunitate * Tot aici va fi rezolvata si problema drumurilor * Lucrarile de reabilitare a drumurilor comunale din Olteni, prin programul SAPARD, vor fi finalizate in cel mult zece zile * La ora actuala, acest sat este singurul unde toate strazile au fost reabilitate * In urma cu cateva zile, a fost incheiat programul de imbunatatire a iluminatului public din comuna * Primarul Cristea Gascan este decis sa aduca in comuna cablu TV * Totodata, cetatenii vor beneficia de posturi telefonice digitale

Actualul primar al comunei Independenta se afla la cel de-al doilea mandat, timp in care a reusit sa puna in practica numeroase lucrari pentru comunitate. Dupa cum declara primarul Cristea Gascan, acestea au contribuit la schimbarea in bine a localitatii, dar cele implementate nu sunt de ajuns. Tocmai de aceea, seful administratiei locale din Independenta va pune un accent deosebit, si de acum inainte, pe rezolvarea tuturor doleantelor populatiei comunei. In acest context, in aproximativ o saptamana, vor demara lucrarile de instalare a retelei proprii de alimentare cu apa potabila pentru Scoala generala din satul Movila Verde. "Aceasta investitie va fi realizata printr-un program guvernamental, valoarea totala ridicandu-se la aproximativ 300 de milioane de lei", a declarat Cristea Gascan. Concomitent cu aceste lucrari, va fi realizata instalatia de apa potabila pentru satul Olteni. "Sper ca in jurul datei de 15 mai sa inceapa forarea si sapatul santurilor la nivelul acestei localitati, astfel incat cea mai grea problema a populatiei din Olteni sa fie rezolvata cat mai repede", a precizat primarul Gascan. Potrivit declaratiilor acestuia, proiectul de implementare a lucrarii a fost finalizat de autoritatile locale inca de la inceputul lunii martie 2004, administratia locala asteptand acum finalizarea altor trei proiecte pentru ca firma constructoare sa isi poata deplasa utilajele necesare demararii lucrarilor. "Reteaua de apa potabila pentru cei peste 800 de cetateni din Olteni va fi realizata de un consortiu international si, chiar daca acestia si-au pierdut speranta, aceasta problema va fi in sfarsit rezolvata, iar lucrarile vor fi de cea mai buna calitate", a subliniat Cristea Gascan. Tot la nivelul acestei localitati va fi rezolvata si problema drumurilor. In acest sens, primarul din Independenta spera ca in maxim zece zile programul SAPARD privind reabilitarea drumurilor comunale sa fie finalizat. "In localitatea Olteni au fost pietruiti peste patru kilometri de drumuri, la ora actuala acest sat fiind singurul unde toate strazile au fost reabilitate. Si asta din respect pentru cei mai gospodari dintre cetatenii comunei", a mai spus seful administratiei locale din comuna.

Iluminat public de calitate

Potrivit declaratiilor primarului Cristea Gascan, in urma cu cateva zile, a fost incheiat programul de imbunatatire a iluminatului public la nivelul intregii comune. Realizat din fonduri proprii, programul a constat in montarea a 200 de lampi noi si revizuirea altor 200. "Pentru ca locuitorii comunei sa nu se mai confrunte cu problema luminii pe perioada noptii, am pus un accent deosebit pe modernizarea sistemului de iluminat. Aceasta modernizare a adus insa o marire a cheltuielilor de iluminat, acestea fiind in prezent de patru ori mai mari decat inainte de program, cu toate ca, in mod normal, bugetul primariei nu poate suporta contravaloarea iluminatului decat cateva luni", a afirmat Cristea Gascan.

Cablu TV pentru comunitate

In alta ordine de idei, primarul din Independenta va face toate demersurile necesare pentru ca in perioada urmatoare sa infiinteze la nivelul comunei o retea de cablu TV, dotata cu un serviciu local de informare pentru populatie. "Cu toate ca, in ultima sedinta de Consiliu local, consilierii s-au opus infiintarii Biroului de Informare Permanenta a Populatiei, care presupune si dotarea comunei cu cablu TV, aceasta propunere va fi repusa in discutie maine, in sedinta, iar daca membrii Consiliului local o vor accepta, va fi pusa in practica in cel mult trei saptamani. In cazul in care consilierii nu vor fi de acord, Primaria Independenta va initia un referendum, intrucat problema cablului TV este una vitala pentru populatie. Si asta pentru ca, in urma unui sondaj realizat printre cetateni, 18,3% dintre cei intervievati doresc aducerea cablului TV in comuna", a mai spus primarul Cristea Gascan.

Populatia va beneficia de telefoane digitale

In prezent, se lucreaza intens la modernizarea caminului cultural din Independenta, care va fi transformat in "Centru de formare resurse umane". Acesta a fost realizat in proportie de 50% si va avea in componenta sa o sala de spectacole si film, o sala de conferinte si pregatire teoretica, precum si una de lectura. "Daca va fi posibil, centrul va fi inaugurat la data de 21 mai, ziua in care in Independenta se serbeaza hramul bisericii", a subliniat primarul Gascan.Tot in comuna, in urmatoarele zile, va incepe montarea celor 300 de posturi telefonice si a celor trei posturi publice, actiunea fiind posibila deoarece toate operatiunile de bransare la reteaua electrica a centralei digitale s-au incheiat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii