Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius, la inceput de an, cu 21.000 de studenti

ro

01 Oct, 2009 04:18 1791 Marime text

ovidius.jpgUniversitatea Ovidius din Constanţa marchează astăzi începerea noului an de la ora 11.00, la Campus. Festivitatea va fi prezidată de prof. univ. dr. Victor Ciupină, rector al uneia dintre cele mai puternice instituţii de învăţământ superior din ţară.

„Universitatea Ovidius este în măsură să reprezinte ceea ce înseamnă din punct de vedere ştiinţific şi cultural această frumoasă zonă dintre Dunăre şi Mare, adică Dobrogea. Interesul pentru Universitatea Ovidius Constanţa nu se rezumă numai la interesul pe care populaţia din această zonă îl manifestă pentru instituţia noastră, ci şi în cel pe care îl simţim la nivel naţional şi, putem spune, şi la nivel internaţional", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, prof. univ. dr. Victor Ciupină. În prezent, instituţia pe care o conduce are 16 facultăţi, în cadrul cărora se desfăşoară 46 de domenii de licenţă, 82 de studii de masterat şi opt şcoli de doctorat. Studiile, toate acreditate, şi condiţiile foarte bune din căminele modernizate au făcut ca, de la an la an, numărul studenţilor care optează pentru Universitatea Ovidius să crească. „După concursul de admitere din iulie şi septembrie, numărul de studenţi este de peste 21.000 faţă de 20.000, cât raportam în anii precedenţi. Prin urmare, la nivel naţional, numărul de tineri care doresc să devină studenţi a scăzut, dar în Universitatea Ovidius a crescut, ceea ce reprezintă semnul de recunoaştere faţă de valoarea generală a instituţiei, faţă de valoarea corpului didactic, un corp didactic extraordinar de bine structurat", a punctat rectorul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit prof. univ. dr. Ciupină, cele mai căutate facultăţi în acest an au fost Ştiinţe Economice, Drept şi Psihologie. La polul opus s-au situat programele de licenţă în care se aprofundează ştiinţele exacte, pe care studenţii le consideră prea dificil de urmat şi fără o aplicabilitate imediată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii