Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie stiut despre autorizatiile de constructii

ro

09 Jan, 2010 03:35 1589 Marime text
chiru_gigi_chiru_05.jpgÎncepând de azi, vă prezentăm, în mai multe episoade, o serie de informaţii utile furnizate de directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial Sud - Est, Gigi Chiru.

În prima parte a informării vom încerca să aducem la cunoştinţă tuturor celor interesaţi care este drumul până la emiterea unei autorizaţii de construcţie şi ce trebuie să ştim despre obţinerea unui certificat de urbanism.

Astfel, potrivit celor declarate de şeful ITC, în procesul de autorizare a lucrărilor de construcţii este necesară emiterea unui certificat de urbanism, anterior autorizaţiei de construire. Acestea se eliberează solicitantului în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii, acelaşi termen de eliberare având-o şi autorizaţia de construire. În ceea ce priveşte nerespectarea acestui termen de emitere, întocmirea eronată ori incompletă, constituie contravenţie şi se pedepseşte conform legii. În plus, mai constituie contravenţie şi refuzul nejustificat de a elibera certificatul de urbanism şi condiţionarea emiterii acestuia. Tot sub aspectul contravenţiei stă şi emiterea autorizaţiei de construcţie în lipsa unui drept real asupra imobilului, în lipsa sau cu nerespectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism ori în baza unor documentaţii incomplete. De precizat că aceste contravenţii se constată şi se sancţionează de inspectorul de Stat în Construcţii iar cei care au astfel de probleme se pot adresa direct Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii