Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vroia să plece din ţară Povestea nespusă a constănţeanului care ar fi lovit şi înjurat doi poliţişti la Deva

ro

11 Jul, 2011 00:00 4463 Marime text
giurescu.jpg După ce i-au pus cătuşele, lucrătorii Serviciului Rutier l-au dus la sediu pe şofer, după care i-au anunţat pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva

Florin Ovidiu Giurescu, în vârstă de 33 de ani, din Constanţa, reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru 24 de ore, pe motiv că ar fi lovit un poliţist şi ar fi înjurat un altul, în judeţul Hunedoara, nu se află pentru prima dată în atenţia forţelor de ordine. Bărbatul a fost eliberat din arest de magistraţi, însă nu are voie să părăsească ţara 29 de zile. Numele individului figurează în mai multe litigii aflate pe rolul instanţelor din Constanţa. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, în martie 2009, Giurescu a câştigat o medalie în cadrul CampionatuluiNaţional de tenis de masă.

Inspectorul Bogdan Mitu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, ne-a declarat că, în seara zilei de vineri, la ora 19.00, lucrătorii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe DN 7, în localitatea Ilia, un automobil marca BMW, al cărui şofer efectuase o depăşire neregulamentară. Bolidul era condus de Florin Ovidiu Giurescu, în vârstă de 33 de ani, din Constanţa, care intenţiona să părăsească ţara. După ce l-au tras pe dreapta şi l-au înştiinţat că va fi amendat şi va rămâne şi fără permisul de conducere, Florin Ovidiu Giurescu ar fi devenit recalcitrant şi i-ar fi rupt cămaşa unui om al legii. Mai mult decât atât, constănţeanul ar fi adresat şi injurii poliţiştilor care l-au tras pe dreapta. După ce i-au pus cătuşele, lucrătorii Serviciului Rutier l-au dus la sediu pe şofer, după care i-au anunţat pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. Aceştia au decis ca Giurescu să fie reţinut pentru 24 de ore, motiv pentru care Florin Ovidiu Giurescu a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţie Hunedoara. Pe data de 9 iulie, pe rolul Judecătoriei Deva a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 8174/221/2011, având ca obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului (art. 149 ind 1. C.p.p.)", cauză în care Florin Ovidiu Giurescu figurează ca inculpat. Magistraţii Judecătoriei Deva au decis că individul poate fi cercetat şi în stare de libertate, motiv pentru care l-au scos din spatele gratiilor. Cu toate acestea, judecătorii i-au interzis constănţeanului să părăsească ţara timp de 29 de zile. După cum era şi de aşteptat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva au atacat cu recurs decizia eliberării lui Giurescu, dosarul urmând a fi tranşat zilele acestea. Florin Ovidiu Giurescu nu se află pentru prima dată în atenţia judecătorilor, bărbatul figurând în câteva litigii şi la Constanţa. Astfel, pe data de 11.03.2011, pe rolul Judecătoriei Constanţa, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4488/212/2008, cu obiect plângere contravenţională seria PCA nr. 1927197. În această cauză, Florin Ovidiu Giurescu a avut calitatea de petent, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere a fost intimat. Pe data de 14.01.2010, magistraţii au admis excepţia perimării, constatând perimarea cauzei. Pe data de 24.09.2008, tot la Judecătoria Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 20657/212/2008, având ca obiect „Grăniţuire revendicare", litigiu în care un anume Alexandru Mihăiţă figurează ca reclamant, iar Florin Ovidiu Giurescu şi SC Narcis Impex SRL sunt pârâţi. După mai multe amânări, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis să amâne dosarul până pe data de 5 septembrie 2011, pentru discutarea excepţiei lipsei calităţii procesual pasive. Pe data de 3.11.2008, tot pe rolul Judecătoriei Constanţa, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 24267/212/2008 şi cu obiect: „ordonanţă preşedinţială sistare lucrări".

A construit pe terenul altuia

Datele oficiale arată că părţi în acest dosar au fost: Mihăiţă Alexandru (reclamant), SC Narcis Impex SRL (pârât) şi Florin Ovidiu Giurescu (pârât). Pe data de 16 martie 2009, magistraţii au admis, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Alexandru Mihăiţă în contradictoriu cu pârâţii SC Narcis Impex SRL şi Florin Ovidiu Giurescu. „Obligă pârâţii să sisteze lucrările de construire efectuate pe terenul proprietatea reclamantului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa sub nr. 20657/212/2008. Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâţilor să desfiinţeze construcţiile edificate pe terenul proprietatea reclamantului. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 1010,30 lei cu titlul de cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru, timbru judiciar şi onorariu avocat. Cu recurs in termen de 5 zile de la pronunţare", se mai arată în hotărârea judecătorilor. Pe data de 19.12.2008, la aceeaşi judecătorie, Florin Ovidiu Giurescu a mai contestat un proces-verbal întocmit de oamenii legii. Cauza a primit numărul unic 28736/212/2008 şi a avut ca obiect „plângere contravenţională seria CC nr. 1310480", iar Florin Ovidiu Giurescu era petent.

Distrugere, tulburare de posesie şi ameninţare

Asta în timp ce IPJ Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere a fost intimat. Pe data de 01.06.2010, judecătorii au admis sesizarea, constatând perimată acţiunea formulată de „reclamanta Giurescu Ovidiu Florin în contradictoriu cu pârâta IPJ Constanţa, acţiune ce formează obiectul dosarului nr. 28736/212/2008 al Judecătoriei Constanţa. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare", conform judecătorilor. Pe data de 27.10.2010, tot la Judecătoria Constanţa a fost înregistrat dosarul 40290/212/2010, cu obiect „plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.) plângere împotriva refuzului procurorului", cauză în care Alexandru Mihăiţă era petent, iar Giurescu, intimat. Pe data de 4 februarie, Judecătoria Constanţa a admis plângerea formulată de petentul Alexandru Mihăiţă împotriva rezoluţiei nr. 4975/P/2008 din data de 26.08.2010 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. „Desfiinţează rezoluţia atacată (menţinută prin rezoluţia nr. 889/II/2/2010 a prim procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa), privind soluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de intimatul Florin Ovidiu Giurescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 217 alin. 1 C.p., (n.r. Distrugerea) art. 220 alin. 1 C.p. (n.r. Tulburarea de posesie) şi art. 193 alin. 1 C.p. (n.r. Ameninţarea) şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea începerii urmăririi penale", conform deciziei magistraţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii