Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru, trimiși în judecată!

ro

09 Feb, 2023 00:00 3851 Marime text
 
 
  • În cauză, potrivit portalului instanțelor de judecată, părți vătămate sunt: Ovidiu Florin Giurescu, Stelian Tocia și Dorin Aurel Staicu.
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
 
Final de anchetă în dosarul în care Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru au fost cercetați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa!
 
Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi, dosarul fiind înregistrat pe rolul Secției Penale a Judecătoriei Constanța.
 
În cauză, potrivit portalului instanțelor de judecată, părți vătămate sunt: Ovidiu Florin Giurescu, Stelian Tocia și Dorin Aurel Staicu.
 
Până în prezent nu a fost fixat primul termen de judecată.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Comunicat IPJ
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că acest dosar are avea legătură cu o speță mediatizată de Poliția Județului Constanța aproape de finele anului trecut:
 
„Reținuți pentru tâlhărie, tentativă la tâlhărie și șantaj - Urmare a cercetărilor într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat 2 bărbați, de 48, respectiv 50 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.
 
Astfel, la data de 20 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați, prin plângere, de către 2 bărbați, cu privire la faptul că, la aceeași dată, în timp ce se aflau într-o zonă din orașul Ovidiu, ar fi fost agresați fizic de alți 2 bărbați, unuia fiindu-i sustrasă o sumă de bani dintr-o borsetă, iar celuilalt încercând să îi sustragă o altă borsetă, fără a reuși.
 
La data de 30 septembrie a.c, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară.
 
(...) Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști ai I.P.J. Neamț“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și  
 
Dosar DNA
Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din România, achitat pentru luare de mită! Procurorii contestă. Primul termen în apel, în februarie

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii