Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima convorbire telefonică a „prinţului Raţiu" înainte de a se preda „Este o înscenare ordinară (...). Totul a fost pus la cale de un fost puşcăriaş"

ro

06 Nov, 2011 21:00 2697 Marime text
cap_4.jpg „O iubesc în continuare şi sper în tăria ei de a avea puterea să spună până la urmă adevărul, împotriva tuturor presiunilor"

Andrei Raţiu P., zis „Prinţul", de 38 ani, din Bucureşti, a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În sarcina individului, procurorii au reţinut săvârşirea infracţiunilor de „lipsire de libertate" şi „proxenetism". Din câte se pare, „prinţul" a reţinut împotriva voinţei sale o tânără de 22 ani din Năvodari, într-un imobil din staţiunea Mamaia, perioadă în care a îndemnat-o la practicarea prostituţiei. Interesant de remarcat că în ultimele convorbiri telefonice avute cu cei apropiaţi, înainte de a se preda oamenilor legii, Andrei Raţiu P. a susţinut că totul este o „înscenare ordinară" şi că toată acţiunea a fost concertată de un fost puşcăriaş.

 ratiu_-_sursa_foto_flicker_2.jpg

„Nu m-am sustras legii, credeam că sunt un om liber. Am aflat cu stupoare de la televizor de reţinerea mea pentru 20 de zile. E sinistru ce se întâmplă, dar mă voi prezenta imediat cu avocaţii mei la autorităţile din Constanţa. Este o înscenare ordinară în care a fost folosită logodnica mea, (nr. Tatiana P.), şi a fost pusă la cale de un fost puşcăriaş (nr. Silviu N.), condamnat pentru proxenetism: trimitea fete în Italia. Explicaţia, din punctul meu de vedere, este una singură: cred că acest Silviu N. voia să o combine pe Tatiana cu oameni din anturajul său, iar eu îi stăteam în cale. Ştiu de la părinţii Tatianei că primiseră bani cu împrumut pentru ridicarea unei case care este în construcţie şi urmează să mai primească. Situaţia este cu atât mai odioasă, cu cât ei au şi o relaţie de rudenie: părinţii Tatianei sunt naşii fiului lui Silviu Neamţu. Am avut, sau poate că încă am, o relaţie minunată cu Tatiana P., cu care sunt logodit. Ne-am iubit extraordinar de mult şi hotărâserăm să rămânem împreună toată viaţa, iar ea să fie mama copiilor mei. A fost marea iubire a vieţii mele. O iubesc în continuare şi sper în tăria ei de a avea puterea să spună până la urmă adevărul, împotriva tuturor presiunilor". Aceasta este declaraţia făcută de Andrei Raţiu P., zis „Prinţul", înainte de a se preda autorităţilor din Constanţa, conform www.certitudinea.ro.

Prostituţie în Vila Maria?

ratiu_-_sursa_foto_flicker_3.jpg

Duminică, 5 noiembrie 2011, la ora 11.20, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, s-a prezentat „Prinţul", iar la scurt timp a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Pe numele „Prinţului", instanţa a emis, la data de 03.11.2011, mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 20 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lipsire de libertate" şi „proxenetism", constând în aceea că, în perioada 20-26.10.2011, a reţinut împotriva voinţei sale o tânără de 22 ani din Năvodari, într-un apartament din Vila Maria situată în staţiunea Mamaia, perioadă în care a îndemnat-o la practicarea prostituţiei. Din câte se pare, „Prinţul" a solicitat jumătate din veniturile ce urmau să fie obţinute ca urmare a înlesnirii practicării prostituţiei prin găsirea clienţilor. Mandatul de arestare nu a putut fi pus în executare întrucât inculpatul a părăsit sediul Judecătoriei Constanţa înainte de pronunţarea încheierii prin care s-a dispus arestarea acestuia, sustrăgându-se.

Nepotul fostului şef al Jandarmeriei

Conform site-ului mai sus precizat, Andrei Raţiu P., zis „Prinţul", este fiul lui Adrian Emanuel Prisecaru, şi nepotul lui Zamfir Prisecaru Von Hilttzenmayer, fost şef al Jandarmeiei din Bucureşti în anii 1940. Mama lui Andrei Raţiu P., Lidia Teodora, este renumită profesoară de pian, mare pedagog şi pianistă concertistă. A fost una dintre cele mai frumoase femei ale Bucureştiului anilor '70. www.certitudinea.ro. mai arată că „Prinţul" Raţiu a terminat Liceul Tonitza, intrând primul, cu media 9,83, şi luând atestatul final cu 10. În primăvara lui '89, elev fiind, a obţinut Medalia Naţională pentru Pictură, în cadrul Concursului Naţional de Artă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii