Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV - Instanța a decis arestarea! Crimă la Mangalia! Suspecta principală, în fața judecătorilor! Tribunalul Constanța decide măsura preventivă (FOTO+VIDEO)

ro

07 Aug, 2023 14:11 4212 Marime text
  • Suspecta a fost adusă la Palatul de Justiție din Constanța, unde se află Secția Penală a Tribunalului, cu o mașină a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, aflându-se încă de seara trecută în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al instituției.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
UPDATE2:

În urmă cu scurt timp, Tribunalul Constanța a admis propunerea de arestare preventivă a suspectei și a emis mandatul de arestare preventivă valabil de azi, 7 august 2023, timp de 30 de zile, până pe 5 septembrie 2023, inclusiv.

Hotărârea Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

Suspecta a fost reprezentată de un avocat desemnat din oficiu, din cadrul Baroului Constanța.


UPDATE:

În aceste momente, ședința de judecată în care procurorii au cerut arestarea preventivă a principalei suspecte în cazul crimei de la Mangalia s-a terminat, iar judecătorii s-au retras pentru deliberări.

Tânăra acuzată că și-ar fi ucis prietena a fost dusă înapoi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța, acolo unde va aștepta hotărârea Tribunalului.

Dacă propunerea de arestare va fi admisă de judecători, pe numele tinerei suspecte va fi emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Știrea inițială:

Suspecta principală a crimei comise la Mangalia a fost adusă la Tribunalul Constanța, astăzi, 7 august 2023!

În aceste momente, judecătorii Secției Penale a Tribunalului analizează propunerea de arestare preventivă formulată pe numele suspectei de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Suspecta a fost adusă încătușată la instanță, procurorii emițând anterior ordonanța de reținere pe numele acesteia.



Dosarul privind infracțiunea de omor este instrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Poliției municipiului Mangalia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Ședința în urma căreia Tribunalul va decide dacă se impune arestarea tinerei de 18 ani acuzată de anchetatori că și-ar fi ucis prietena este programată să înceapă în aceste momente.

Suspecta a fost adusă la Palatul de Justiție din Constanța, unde se află Secția Penală a Tribunalului, cu o mașină a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, aflându-se încă de seara trecută în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al instituției.



Oricare va fi decizia instanței, ea va putea fi contestată de către părțile nemulțumite la instanța de control judiciar, respectiv Curtea de Apel Constanța.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.



Iată datele oficiale puse la dispoziție de către Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța cu privire la acest caz:

Ca urmare a sesizării din data de 6 august a.c., cu privire la faptul că o persoană de sex femeiesc a fost găsită decedată într-un parc din municipiul Mangalia, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

La data de 6 august a.c., în jurul orei 05.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un parc din municipiul Mangalia, se află cadavrul unei persoane de sex femeiesc.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

Cadavrul prezenta urme de violență, echipajul medical declarând, ulterior, decesul.

În cauză au fost efectuate cercetări și investigații de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Poliției municipiului Mangalia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În urma acestora, a fost stabilită identitatea persoanei vătămate, ca fiind o femeie, de 18 ani, din județul Vaslui.

Tot ca urmare a investigațiilor efectuate, a fost identificată și o persoană, de 18 ani, față de care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.




PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Crimă la Mangalia! Suspecta a fost reținută și va fi prezentată Tribunalului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii