Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul a confiscat bani, o perie rotativă de păr şi un peşte Pedeapsă mai mică pentru eleva acuzată că şi-a mituit profa'

ro

23 Nov, 2012 23:11 2140 Marime text
mita.jpgCurtea de Apel din Constanţa a admis, ieri, apelurile formulate de Elena Iacob, profesoara de limba română la Liceul Brad Segal Tulcea, şi de Georgiana Fluturaş, elevă la aceeaşi unitate, împotriva unei sentinţe penale pronunţată de Tribunalul Tulcea.

Amintim că, potrivit organelor de anchetă, profesoara a fost prinsă în flagrant iar în urma percheziţiei domiciliare, la locuinţa femeii s-au găsit plicuri ce conţineau sumele de 800 de lei şi 500 de euro, primite în cursul zilei de 10 mai 2011, cu titlu de mită de la trei eleve, în scopul de a le promova la materia Limba şi literatura română, la care se aflau în stare de corigenţă. Revenind la decizia de ieri a Curţii de Apel Constanţa, instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând a deduce din pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată Elenei Iacob durata reţinerii de 24 de ore de la data de 10 mai 2011, ora 20,00 la data de 11 mai 2011, ora 20,00. Tot ieri, tot Curtea de Apel a dispus confiscarea de la Iacob a sumei de 250 lei, reprezentând contravaloarea unei perii rotative de păr. Judecătorii i-au redus pedeapsa aplicată Georgianei Fluturaş de la 1 an şi 9 luni închisoare la 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Amintim că la Tribunalul Tulcea a dispus confiscarea de la profesoară 800 de lei, 600 de euro, o perie rotativă de păr şi un crap de 10 kilograme.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii