Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Super-oferta la Poarta Alba Doi generali SRI fac supravegherea la penitenciar

ro

13 Aug, 2010 01:54 5845 Marime text
cap_5.jpgÎn ciuda faptului că întâmpină serioase problemede natură financiară, ca orice instituţie bugetară de altfel, Penitenciarul cuRegim de Maximă Siguranţă Poarta Albă încearcă să instaleze sisteme de închidere,de acces şi de supraveghere în secţiile unităţii. Deşi un studiu defezabilitate de anvergura celui solicitat de specialiştii penitenciarului de laPoarta Albă în vederea implementării sistemului în discuţie costă undeva înjurul sumei de 4.000 de euro, patronii societăţii comerciale Asset ElectronicSRL Bucureşti, Constantin Horobeţ şi Mihai Mircescu, au decis să prestezeservicii pentru doar 2.000 de lei. Cei doi sunt generali (r) din cadrulServiciului Român de Informaţii (SRI)

pentru_material_puscarie_penitenciarul_Valea_Seaca_02.jpgPentru SecţiaExterioară Valu lui Traian a Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă,conducerea unităţii de detenţie a organizat o licitaţie în vedere realizăriistudiului de fezabilitate pentru sistemul de închidere, de acces şi desupraveghere. Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată oferta celor de laAsset Electronic SRL Bucureşti, care, potrivit documentaţiei de atribuire, s-aangajat să ducă la bun sfârşit studiul contra sumei de 20 de milioane de leivechi. „Pentru Secţia de la Valu s-a făcut studiul de fezabilitate. Din păcate,lucrările s-au oprit aici, din cauza faptului că nu avem bani să continuămlucrarea. Studiul de care vorbim ne-a costat doar 2.000 de lei, în condiţiileîn care, pe piaţă, un studiu la nivelul celui solicitat de noi ajunge la sumade aproape 4.000 de euro. Ne-ar interesa o astfel de lucrare şi pentruPenitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Poarta Albă, însă cei de la AssetBucureşti ne-au răspuns că ar putea să ne coste 4.000 de euro", au mai declaratsurse bine informate din cadrul puşcăriei. Oficialii penitenciarului maideclară că Autoritatea Naţională a Penitenciarelor (ANP) a alocat bani pentrutoate secţiile cu sistem semi-deschis. Acum, rămaşi cu vistieria goală,gardienii constănţeni intenţionează să solicite, la rectificare, suplimentareabugetului din venituri proprii, în speranţa că vor putea instala supraveghereavideo şi chiar şi un sistem performant de acces pe secţii.

Generalii n-au vrutsă se îmbogăţească

„Se doreşte ca,până la venirea iernii, să se finalizeze şi la Poarta Albă studiul defezabilitate. Acesta plus proiectul efectiv vor costa aproximativ un milion delei. (...) Încercăm, din veniturile proprii, să ne descurcăm, altfel nu avemcum", mai arată angajaţii unităţii de detenţie. Fondurile de care vorbesc salariaţiipenitenciarului Poarta Albă provin din cota parte cu care rămâne puşcăria lafinele contractelor de muncă încheiate între deţinuţi şi diverse societăţicomerciale. Constantin Horobeţ, directorulfondator al societăţii Rasirom, una dintre regiile Serviciului Român deInformaţii, a explicat de ce a cerut 2.000 de lei pentru un studiu defezabilitate care, în mod normal, costa 4.000 de euro. „Fiecare firmă, dupămomentul în care este, cum se simte... Acesta a fost preţul! Noi avem oexperienţă în domeniu. Ne-a fost mai uşor să întocmim un asemenea studiu defezabilitate, ne-am calculat cheltuielile. N-am vrea să câştigăm prea mult.Asta este toată explicaţia", a explicat Horobeţ.

Afaceri „grase" cudoar trei salariaţi

Despre ConstantinHorobeţ s-a mai scris că a fost secretar cuprobleme de propaganda şi prim-secretar la UTC Vaslui, instructor al CC al PCRşi secretar pentru probleme organizatorice la Comitetul Judeţean din Satu-Mare.Conform Registrului Comerţului, Horobeţ îl are ca asociat în SC AssetElectronic SRL Bucureşti pe Mihai Gheorghe Mircescu, fost director tehnic al Institutului pentru TehnologieAvansată din SRI. De precizat că Asset Electronic este administrată deConstantin Horobeţ, sprijinit de Anca Maria Mircescu. Conform datelor de bilanţ,firma condusă de cei doi generali trecuţi în rezervă a raportat în 2007, avânddoar trei salariaţi, o cifră de afaceri de 785.619 lei şi un profit brut de501.364 de lei. În anul 2008, SC Asset Electronic SRL Bucureşti a explodat,financiar vorbind. Tot cu trei angajaţi, firma a avut o cifră de afaceri de1.012.088 de lei şi un profit brut de 712.223 de lei. În anul 2009, cândnumărul salariaţilor a scăzut la doi, Asset Electronic a derulat afaceri învaloare de 695.231 de lei, obţinând un profit brut de 298.723 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii