Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sef la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, prins cand primea mita 2.000 de dolari

ro

06 Aug, 2009 15:17 2617 Marime text

spaga.jpgÎn cursul zilei de ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Anticorupţie Constanţa, au prins în flagrant doi soţi, Ionescu Adrian şi soţia acestuia I.F., care primeau mită 2.000 de dolari, sub forma unui aşa-zis onorariu pentru acordarea avizelor tehnice de executare a unor lucrări energetice în incinta aeroportului Mihail Kogălniceanu.

I.A., şeful Compartimentului Energetic la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu i-ar fi pretins administratorului unui societăţi comerciale din Constanţa,  E.V., 20% din valoarea unei lucrări efectuate de firma acestuia în incinta aeroportului, în temeiul unui contract încheiat în cursul acestui an. Potrivit informaţiilor transmise de procurorii Anticorupţie, banii ar fi fost daţi în vederea acordării avizelor tehnice pentru astfel de lucrări energetice.

În baza denunţului depus de E.V. şi sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii DGA au organizat acţiunea de prindere în flagrant, I.A. fiind surprins în timp ce primea suma de 2.000 USD de la denunţător într-un fast - food din Constanţa. La întâlnirea dintre cei doi a participat şi soţia lui I.A., care i-a devenit astfel complice soţului.

I.A. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru comiterea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 254, alin 1 C.P. care a dispus prin ordonanţă reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat ulterior în faţa instanţei pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă. Soţia inculpatului a fost învinuită de complicitate la infracţiunea de luare de mită, urmând a fi cercetată în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii