Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta cu scantei in dosarul Calimarea Camasa de pe el, apararea lui Tomescu

ro

13 May, 2010 02:59 3533 Marime text
cap_6.jpgPetrică Tomescu se apără cu hainele de pe el în procesul în care este judecat, alături de Cristian Gherghişan şi Lucian Călimarea, pentru tentativă de omor calificat, în urma altercaţiei din strada Atelierelor, când victimă a căzut Cristian Gheorghiu, zis Cristel. Printre celelalte probe ale apărării încuviinţate de judecători se numără şi rezoluţia de scoatere de sub urmărire penală dispusă de procurori în cazul lui Cristian Fălcuş, zis Ipu, iniţial cercetat alături de cei trei indivizi pentru bătaia de pe Atelierelor. De asemenea, instanţa a decis ca Ipu să fie audiat în acest dosar, ca martor.

De menţionat că şedinţa de ieri a fost una cu scântei, în care spiritele s-au încins de ambele părţi. Totuşi, este de menţionat faptul că, spre deosebire de ocaziile precedente, comportamentul mai degrabă belicos nu le-a aparţinut suspecţilor din dosar sau adversarilor acestora, ci avocaţilor care îi reprezintă pe aceştia. Neînţelegerile au izbucnit din cauza faptului că, pentru al şaselea termen consecutiv, Parchetul nu l-a prezentat instanţei pe martorul sub acoperire „Ion Popescu", el fiind ultimul martor de audiat în cauză. Reprezentanţii Parchetului au trimis o adresă la dosar prin care se preciza că martorul cu identitate protejată nu a putut fi găsit pentru a fi adus în faţa judecătorilor, procurorii menţionând că instanţa poate, potrivit procedurii, să renunţe la audierea acestuia. Avocaţii lui Gherghişan, Tomescu şi Călimărea s-au opus vehement ideii de a renunţa la audierea nemijlocită a martorului, spre deosebire de reprezentantul lui Cristel. Totuşi, spiritele s-au încins de-a binelea când a venit vorba despre probele propuse în apărare. Atât avocaţii lui Gherghişan, cât şi cei ai lui Tomescu şi Călimărea, au precizat că nu pot propune probe în apărare înainte de a fi audiat şi ultimul martor al acuzării. „La acest moment, ar însemna să propunem probe pentru a răsturna o prezumţie de nevinovăţie, nu probe ale vinovăţiei", a argumentat unul dintre avocaţii lui Tomescu.

„Unde vă treziţi?!"

„Nu pot să formulez probe în rate, aştept audierea martorului", a susţinut şi reprezentantul lui Gherghişan. În acest context, contrările au devenit atât de tăioase, încât judecătorul a trebuit să-i apostrofeze pe purtătorii de robe pentru a restabili liniştea şedinţei: „Unde vă treziţi, domnilor avocaţi? Faceţi linişte!". Ulterior, judecătorii au decis că încă nu se va renunţa la martorul protejat, dar că, între timp, apărarea trebuie să-şi prezinte probele. „Nu cred că Parchetul nu are posibilitate să aduc în instanţă un martor cu care se presupune că are contact permanent, nemijlocit, un martor pe care îl protejează", a spus reprezentantul lui Călimărea. Printre probele propuse de avocaţii lui Călimărea şi Tomescu se numără rezoluţia dată de procurori în cazul lui Cristian Fălcuş, un alt individ cercetat pentru bătaia de pe strada Atelierelor, dar şi prezentarea obiectelor de îmbrăcăminte pe care le purta Petrică Tomescu în ziua respectivă, care, potrivit apărării, nu au fost fotografiate în cursul urmăririi penale, deşi pe acestea se puteau observa urmele tăieturilor făcute de Cristel cu sabia. Totodată, avocaţii au cerut efectuarea unei expertize medico-legale, la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, dat fiind că nu există o astfel de expertiză la dosar, ci numai un raport medico-legal. Judecătorii au decis că expertiza solicitată va fi pusă în discuţie la următoarea înfăţişare. La rândul său, avocatul lui Cristel a depus la dosar mai multe înscrisuri pentru a dovedi daunele materiale solicitate de la cei trei suspecţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii