Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru, puși în libertate!

ro

30 Oct, 2022 12:16 2278 Marime text
 
 
Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru au fost plasați sub control judiciar!

Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, care au respins propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată faţă de cei doi.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpaţi, pentru o perioadă de cel mult 60 de zile, începând cu data de 28 octombrie 2022 până la data de 26 decembrie 2022, inclusiv.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Moraru Gheorghe şi Tomescu Petrică trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa/IPJ Constanţa, organ desemnat cu supravegherea inculpaţilor MORARU GHEORGHE şi TOMESCU PETRICĂ, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 

„În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpaţii Moraru Gheorghe şi Tomescu Petrică trebuie să respecte următoarele obligaţii: a)să nu părăsească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi c) să nu se apropie de persoanele vătămate Tocia Stelian şi Staicu Dorin Aurel, de martora Staicu Alexandra şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Moraru Gheorghe şi Tomescu Petrică că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor MORARU GHEORGHE şi TOMESCU PETRICĂ de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr. 161/UP/01.10.2022 şi nr. 162/UP/01.10.2022 emise de Judecătoria Constanţa în dosarul penal nr. 24666/212/2022, la data pronunţării prezentei încheieri, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză“, se mai arată în decizia magistraților.

 
 Oficial de la IPJ
 
„Reținuți pentru tâlhărie, tentativă la tâlhărie și șantaj - Urmare a cercetărilor într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat 2 bărbați, de 48, respectiv 50 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.
 
Astfel, la data de 20 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați, prin plângere, de către 2 bărbați, cu privire la faptul că, la aceeași dată, în timp ce se aflau într-o zonă din orașul Ovidiu, ar fi fost agresați fizic de alți 2 bărbați, unuia fiindu-i sustrasă o sumă de bani dintr-o borsetă, iar celuilalt încercând să îi sustragă o altă borsetă, fără a reuși.
 
La data de 30 septembrie a.c, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară. În urma administrării probatoriului în cauză, cei 2 au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. La data de 1 octombrie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive, propunere ce a fost admisă. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști ai I.P.J. Neamț“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii