Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru rămân sub control judiciar! Tribunalul Constanța a anulat decizia judecătoriei

ro

19 Dec, 2023 17:00 1478 Marime text
 
 
  • Tomescu Petrică este cercetat, conform portalului instanțelor de judecată, pentru lovire sau alte violenţe, complicitate la tâlhărie, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar Moraru Gheorghe este acuzat de tâlhărie, complicitate la lovire sau alte violenţe, şantaj și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru rămân sub control judiciar! Decizia este definitivă și a fost luată, marți, 19 decembrie 2023, de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul 3112/212/2023/a9 și contestată de procurori la Tribunalul Constanța.
 
„Menține măsura controlului judiciar față de inculpatii Tomescu Petrică si Moraru Gheorghe, pe o durata de 60 de zile, masura ce urmeaza sa fie verificata pana la data de 16.02.2024, inclusiv“, se mai arată în decizia tribunalului.
 
De menționat că, inițial, magistrații de la Judecătoria Constanța hotărâseră revocarea măsurii preventive a controlului judiciar în cazul celor doi.
 
Conform Portalului instanțelor de judecată, la data de 13 decembrie 2023, Judecătoria Constanța a revocat, de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri, măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de: Tomescu Petrică - cercetat pentru lovire sau alte violenţe, complicitate la tâlhărie, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și Moraru Gheorghe, acesta fiind acuzat de tâlhărie, complicitate la lovire sau alte violenţe, şantaj și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
În cauză, conform portalului instanțelor de judecată, Giurescu Ovidiu Florin, Tocia Stelian și Staicu Dorin Aurel au calitatea de părți vătămate. 
 
Noul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 16 februarie 2024. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
„Frumuşelul“ a câştigat la CEDO!

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru, trimiși în judecată!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii