Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au lăudat amicilor că au pistoale faine din Bulgaria

ro

21 Sep, 2010 00:00 1508 Marime text

Conform datelor furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), peste 130 de infracţiuni au fost constatate în cadrul acţiunii pentru depistarea celor care au achiziţionat şi introdus ilegal din Bulgaria, arme şi muniţii neletale. Oficialii IGPR au mai spus că 88 de arme neletale au fost indisponibilizate în vederea confiscării şi tot atâtea persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. În cadrul acestei acţiuni, au fost depistaţi şi patru tineri din judeţul Constanţa, care s-au mândrit cu pistoalele nou-nouţe achiziţionate de peste graniţă.

Ofiţerii formaţiunilor teritoriale de arme, explozivi şi substanţe periculoase - sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru depistarea cetăţenilor români care au achiziţionat şi introdus din Bulgaria arme şi muniţii neletale. Acţiunea, care s-a desfăşurat în perioada 16 august - 17 septembrie, s-a materializat în constatarea a 134 de infracţiuni, dintre care 57 de contrabandă calificată, 44 de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi 33 de deţinere sau port de armă neletală fără drept. Pentru comiterea acestor infracţiuni sunt cercetate 88 de persoane. Ca urmare a infracţiunilor constatate, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 88 de arme neletale, 153 de cartuşe şi trei rachete de semnalizare.

Derularea acţiunii a condus şi la aplicarea a 11 sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au aplicat sancţiuni complementare, respectiv trei suspendări şi cinci anulări ale dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor. Cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa i-au depistat pe Dumitru Nicolae, de 26 de ani, din Băneasa, Paul Florea, de 49 de ani, din Constanţa, Mircea Valentin, de 31 de ani, din Negureni şi pe Mădălin Viorel Marin, de 23 de ani, din Băneasa. Despre cei patru, poliţiştii din Băneasa spun că nu au ieşit în evidenţă prin scandaluri, însă au intrat în colimator după ce s-au lăudat amicilor cu noile achiziţii. Aceştia deţineau arme cu aer comprimat, achiziţionate şi aduse ilegal din Bulgaria. Cele două pistoale cu gaze descoperite de poliţişti acasă la suspecţi erau nou-nouţe. În acest context, constănţenii mai sus precizaţi s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii