Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au cumparat proiectile de 1,4 milioane de euro

ro

11 Jan, 2010 03:32 1257 Marime text
Poliţia de Frontieră Constanţa va primi muniţie în valoare de 1,43 milioane de euro, fără TVA. Concret, este vorba despre muniţie de calibrul 30 mm pentru AK 230, AK 630 (manevră, exploziv, exploziv inert trasor, exploziv trasor, exploziv intert).

Potrivit comisarului-şef Adrian Burcea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, muniţia va fi folosită pentru navele germane de tip P-157, fiind însă vorba doar pentru limitarea de mişcare a vaselor considerate suspecte şi pentru somare, nu pentru atac. De menţionat că navele de tip P-157 sunt destinate executării misiunilor de supraveghere şi control al frontierei maritime a României. Din cele patru vase germane, două se află la Constanţa, una la Mangalia şi una la Sulina, iar o altă navă ce va putea folosi muniţia achiziţionată pentru Poliţia de frontieră Constanţa se află în construcţie, la Galaţi. Muniţia va fi livrată de Compania Naţională Romarm, care, potrivit anunţului de atribuire nr. 75397/08.01.2010, a fost declarată câştigătoare a licitaţiei deschise pentru „muniţie calibru 30 mm pentru AK", valoarea totală finală a contractului fiind de 6.11.380 de lei, adică 1.436.116 euro, fără TVA. Licitaţia a fost organizată de Ministerul Apărării - Unitatea Militară 02550 Bucureşti, proiectilele urmând să fie livrate Poliţiei de Frontieră Constanţa. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, contractul fiind adjudecat de Compania Naţională Romarm la o valoare aproape pe jumătate din valoarea estimată iniţial de 2.718.113 euro fără TVA. Potrivit înţelegerii, contractul nu poate fi subcontractat. De altfel, conform documentului citat, a fost primită o singură ofertă ca răspuns al anunţului de participare publicat încă din 11 septembrie 2009, respectiv cea a Companiei Naţionale Romarm, care a fost declarată şi câştigătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 12 Jan, 2010 13:11 POLITIA DE FRONTIERA ar trebui sa-si revizuiasca ,in totalitate ,trecutul si prezentul lucratorilor ce activeaza in prezent in cadrul acestui serviciu FOARTE IMPORTANT pentru securitatea ROMANIEI. MARIUS BOSTAN de la POLITIA DE FRONTIERA HARSOVA de Constanta, exemplu elocvent de verificare SERIOASA si JUSTIFICATA.