Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a inaugurat cantina Liceului Sanitar (galerie foto)

ro

01 Dec, 2009 00:59 2276 Marime text
cap2.jpgÎntr-o zi importantă pentru creştinătate, în ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României, după trei luni de muncă asiduă, SC Arimex Comexim 2000 SRL a inaugurat, în incinta Liceului Sanitar, cea mai modernă cantină din judeţ şi din municipiu

Firma de catering mai deţine o astfel de cantină, la aceleaşi standarde, la Spitalul de Boli Infecţioase, având contracte atât cu unitatea medicală în care îşi are sediul, cât şi cu secţiile exterioare din Spitalul de Urgenţă.

După trei luni de muncă intensă, timp în care totul a fost consolidat de la zero, şi cu o investiţie de aproape 500.000 de euro, acum, cantina liceului Sanitar îndeplineşte cele mai înalte standarde europene de calitate şi de siguranţă alimentară.

Aşa cum ne-a declarat directorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda, şi cum am văzut şi noi încă de la startul lucrărilor, în momentul în care a fost preluată clădirea, aceasta era într-o avansată stare de degradare. De altfel¸ clădirea a avut, în trecut, funcţiune de cantină, dar, date fiind condiţiile avansate de deteriorare, aceasta nu a mai primit avizul de funcţionare de mai bine de doi ani.

Ieri, într-un cadru de sărbătoare, conducerea societăţii, alături de angajaţi, invitaţi şi membri ai familiilor celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor, a asistat la slujba de sfinţire a troiţei din curte, dar şi a interioarelor cantinei, slujba fiind oficiată de preotul de la biserica de la Spitalul de Boli Infecţioase. După ce preotul a dat binecuvântarea simbolului credinţei ortodoxe din curtea cantinei, tuturor sălilor de preparare a hranei, dar şi sălii de mese, oaspeţii au fost invitaţi la un ospăţ, cu bucate minuţios pregătite, atât din punct de vedere calitativ, dar şi estetic. Dacă nu s-ar fi ştiut că este vorba despre o cantină unde se va prepara mâncare pentru elevii liceului, dar şi pentru livrările la domiciliu, s-ar fi putut putea spune că, de fapt, a fost vorba, fără falsă modestie, de o expoziţie culinară.

cantina.jpg„Punem mare preţ pe siguranţa alimentară"

Directorul societăţii, Petre Preda, s-a arătat foarte bucuros că, după atâta muncă, în care s-a lucrat la foc automat, respectând însă zilele de sărbătoare, şi cu o investiţie importantă, de aproape 500.000 de euro, ideea de a oferi elevilor şi constănţenilor preparate gătite la cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară s-a materializat. „Noi punem mare preţ pe siguranţa alimentară. Totul este automatizat, există camere de depozitare, săli separate pentru prepararea alimentelor, cu dotări la cele mai înalte standarde. Mai mult, totul este supravegheat video, oricine vrea să asiste la prepararea mâncării pe care a comandat-o poate accesa site-ul nostru, care va fi gata în foarte scurt timp. Grupurile sanitare sunt automatizate, cu fotocelule, astfel încât angajaţii să nu fie nevoiţi să atingă nimic", ne-a declarat directorul.

În cele trei luni de modernizare a fost schimbat tot: clădirea a fost consolidată de la cărămidă, s-au înlocuit toate instalaţiile electrice şi sanitare, s-a refăcut sistemul de canalizare şi acoperişul, s-a făcut termoizolaţia. Pe lângă spaţiul propriu-zis destinat preparării alimentelor pentru livrare şi pentru elevii liceului, într-o parte a cantinei, a fost amenajat un bufet pentru elevi, un spaţiu de servit, dar şi cu două grupuri sanitare proprii.

Şi directorul Liceului Sanitar, Constantin Gabriela, ne-a declarat că investiţia este una excelentă, cu atât mai mult cu cât şi elevii liceului, dar şi profesorii vor beneficia de o masă caldă în timpul programului de lucru: „A fost o idee foarte bună. De pe urma acestei investiţii vor beneficia 50 de elevi ai căminului nostru, care vor avea cartele, profesorii, dar şi ceilalţi elevi care vor dori să servească o masă caldă. Înainte să fie preluate lucrările de reamenajare a spaţiului, cantina nu mai avea autorizaţie de funcţionare de doi ani. Se servea totuşi masa, dar în condiţii îndoielnice".

Banii se returnează dacă mâncarea nu corespunde cu fotografia

Pe pagina de Internet a cantinei vor fi publicate poze cu felurile de mâncare ce pot fi comandate, managerul firmei promiţând că, dacă produsul din poză nu va fi similar cu cel primit acasă, cumpărătorului i se vor returna banii. Pentru a face faţă concurenţei de pe piaţă, Petre Preda ne-a explicat că se poate face faţă cu preţuri mici, meniu diversificat şi calitate de excepţie a preparatelor. În plus, managerul doreşte să-şi dezvolte linia de livrare la domiciliu, pentru început exprimându-şi dorinţa de a colabora cu alte spitale, cu grădiniţele, şcoli şi unităţi militare.

{mos_ri:SC Arimex Comexim 2000 SRL,Liceul Sanitar} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii